Volledig scherm
Kyle Doesburg, hier in actie tegen de andere degradant Achilles'29, tilde zijn seizoenstotaal zaterdag naar 24 treffers. © Rene Nijhuis/Orange Pictures

Hoek stuurt De Dijk met monsterscore de hoofdklasse in

DERDE DIVISIE ZATERDAGAMSTERDAM – Wie dacht dat Hoek zaterdag met het oog op de naderende play-offs gas terug zou nemen, werd positief verrast. In Amsterdam gaf de ploeg van Hugo Vandenheede vanaf de eerste minuut vol gas en legde het een heuse galavoorstelling op de mat. De slechts 75 toeschouwers die langs de lijn stonden kregen maar liefst tien treffers te zien: 1-9.

Halverwege het duel leidde Hoek al met 0-4 en was duidelijk dat de degradatie van De Dijk een feit was. De ploeg van trainer Kees Oostermeijer en zijn assistent Viggo Waas werd compleet weggespeeld door een fris combinerend Hoek. Overal op het veld werden driehoekjes gemaakt, steeds vond Hoek de vrije man, iedereen wilde de bal hebben en de ploeg fabriceerde zo een paar fraaie treffers.

Kyle Doesburg was de afmaker en scoorde drie keer, Rik Impens liet zien in een heerlijke vorm te verkeren en maakte er twee. Gert-Jan van Leiden torende weer eens boven iedereen uit en kopte twee keer raak. Op links combineerden Karim Bannani en Gianni Tiebosch alsof het geen moeite kostte, op rechts was de tandem Fabian Wilson-Ruben de Jager nauwelijks af te stoppen. Bij 0-9 evenaarde de ploeg het record van de grootste zege in de derde divisie. Vier andere clubs wonnen eerder al met dezelfde cijfers. Maar die uitslag kwam niet in de boeken, omdat Hussam Dowaah vlak voor tijd voor 1-9 zorgde.

Voor het spartelende De Dijk kwam het aantal tegentreffers na het pak slaag van Hoek op maar liefst 105. De ploeg degradeert naar de hoofdklasse, samen met de andere zwakke broeder Achilles’29. Hoek kwam door de negentiende overwinning van het seizoen op 64 punten en weet nu dat het zeker in de top vier eindigt. Volgende week ontvangt het koploper Noordwijk, dat op sportpark Denoek kampioen kan worden. Noordwijk won zaterdag na een 3-1-achterstand met 4-3 van Dovo en zag concurrent Quick Boys thuis onderuit gaan tegen VVOG (0-2). Noordwijk heeft daardoor met nog twee duels te spelen vijf punten voorsprong op de ploeg uit Katwijk.

De Dijk-Hoek 1-9 (0-4). 7. Kyle Doesburg 0-1, 15. Reguillo Vandepitte 0-2, 20. Gert-Jan van Leiden 0-3, 31. Rik Impens 0-4, 46. Kyle Doesburg 0-5, 48. Marijn Wijkhuijs 0-6, 63. Rik Impens 0-7, 69. Kyle Doesburg 0-8, 75. Gert-Jan van Leiden 0-9, 89. Hussam Dowaah 1-9. Scheidsrechter: N.B. Smit (Huizen). Aantal toeschouwers: 75.

De Dijk: Nick Borgman; Judah Berefo, Marc Baardman, Brian Grootheusheidkamp (32. Mohamed Akhayad), Djamai Werkzam; Hussam Dowaah, Hjalmar Oomens, Zakaria Bourik, Jawhar Ahannach (55. Samy Hauoam); Bilal Amarzagouio en Kubilay Koylu.

Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Lionel Fitsch, Gert-Jan van Leiden, Karim Bannani (73. Jonathan Constansia); Reguillo Vandepitte (63. Sven Mbikulu), Rik Impens, Marijn Wijkhuijs; Ruben de Jager, Kyle Doesburg en Gianni Tiebosch (66. Daniel Akindayini).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
  PREMIUM

  PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

  EINDHOVEN - Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’
 2. Lelijke overwinning smaakt verschrikkelijk zoet voor Bakx en Bliek
  PREMIUM

  Lelijke overwin­ning smaakt verschrik­ke­lijk zoet voor Bakx en Bliek

  DEN BOSCH - Zijn warming-up is al veertig minuten aan de gang en hij huppelt steeds van zijn linker- naar zijn rechterbeen. Ondertussen gaat zijn blik geregeld richting zijn trainer. ,,Ik zat echt te zenuwlijen’’, zegt Julius Bliek later. ,,Wanneer gaan we voor plan B, wanneer kom ik er in?’’ Het duel tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles is 89 minuten oud als hij er eindelijk in mag. Nog geen minuut later ziet hij hoe Jeroen Veldmate vlak voor zijn neus de bevrijdende 0-1 binnenkopt, recht voor het uitvak, dat ontploft.