Volledig scherm
Douwe Zeegers maakte de belangrijke 0-2. © Orange Pictures | Toon Dompeling

Hoek piept en kraakt, maar gaat vechten voor de derde divisie

AMSTERDAM –Hoek heeft zich door een 0-2-zege bij Swift verzekerd van een periodetitel in de hoofdklasse B van het zaterdag-voetbal. De ploeg van trainer Jannes Tant had het zwaar, won en zag concurrent Achilles Veen drie punten verspelen.

Een halfuur later dan gepland, om 15.00 uur, werd er pas afgetrapt in de hoofdstad. En waar de thuis gebleven supporters dachten dat Hoek na zeven minuten al op voorsprong was gekomen – volgens NOS teletekst stond het om 15.07 uur 0-1 – was het juist lang wachten op doelpunten. Reguillo Vandepitte was als eerste dicht bij een treffer. Een vrije trap van zijn voet ging langs de muur, maar werd gekeerd door de doelman van Swift.

Vooral in de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na de vrije trap van Vandepitte werd ook Swif gevaarlijk. Dennis Dinkgreve had een schot in huis, maar Hoek-doelman Jordi de Jonghe was attent en had de bal klemvast. Even later, bij een kopbal van Max van Waveren, hoefde de Belgische goalie in Zeeuwse dienst niet op te treden. Hij zag de inzet van de Swift-speler voor het doel langs gaan; gevaar voorbij.

Beide ploegen zorgden voor een boeiend duel. Swift is al veilig in de hoofdklasse A en speelt nergens meer voor, die ploeg kon dus vrijuit voetballen. Hoek daarentegen moest winnen om de kansen op nacompetitie voor promotie zo riant mogelijk te houden. Bram Leroy kreeg de kans om Hoek de belangrijke 0-1 te bezorgen, maar zijn schot ketste af. Beide ploegen claimden daarna nog een strafschop, maar kregen die niet: 0-0 bij rust.

Terwijl Achilles Veen op eigen veld verloor van kampioen Noordwijk, bleven bij Swift-Hoek ook na rust de doelpunten lang uit. Maar door de nederlaag van concurrent Achilles Veen kon Hoek zich zaterdag bij een zege al tot periodekampioen kronen. Dat wist ook spits Sidy Ceesay. Vlak nadat het bericht was binnengekomen dat de grote concurrent aan het verliezen was, brak hij de ban met een kopbal: 1-0 na een uur spelen in Amsterdam.

De andere Hoek-spits, Daniel Akindayini, schoot de Zeeuwen een minuut of tien later bijna helemaal een veilige haven. Zijn inzet rolde echter langs de verkeerde kant van de paal, waardoor Swift in leven bleef. Die ploeg zette ook aan voor een slotoffensief en was een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. Hoek hield het achterin echter dicht, met man en macht. Daarbij zag het wel Thomas van Renterghem geblesseerd uitvallen.

Hoek piepte en kraakte, maar brak niet. Sterker nog: het werd ook nog 0-2. Douwe Zeegers verdubbelde in blessuretijd de score namens de Zeeuwen en zorgde ervoor dat de buit binnen was. Hoek is door de overwinning in Amsterdam namelijk verzekerd van een periode en gaat na de reguliere competitie in de nacompetitie de strijd aan om een plaats in de derde divisie. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wijkhuijs heeft zijn rol bij Hoek wel geaccepteerd
    PREMIUM

    Wijkhuijs heeft zijn rol bij Hoek wel geaccep­teerd

    HEEMSKERK - Marijn Wijkhuijs kreeg zaterdagmiddag onverwacht een basisplaats bij Hoek, nadat Thomas van Renterghem vlak voor het einde van de warming-up door zijn enkel was gegaan. ,,Ik heb, denk ik, een minuut of vijf gehad om me klaar te maken’’, lachte Wijkhuijs na afloop. ,,Ik dacht vooral: hehe, eindelijk weer eens lekker spelen.’’ Hij maakte tegen Odin'59 de 90 minuten vol en boekte met zijn ploeg een minimale zege (0-1).