Volledig scherm
Hoek (blauw-wit) werd uitgeschakeld door VVSB. © Camile Schelstraete

Hoek kan niet stunten in tweede duel met VVSB

NOORDWIJKERHOUT – De droom van Hoek om dankzij de tweede promotie op rij de tweede divisie te bereiken spatte zaterdag in Noordwijkerhout uiteen. Na de 3-2-nederlaag van afgelopen woensdag op eigen veld tegen VVSB, ging de ploeg van trainer Hugo Vandenheede ook op het veld van de – nog steeds – tweededivisionist onderuit: 4-2. VVSB treft komende week in de finale Quick Boys, dat zondagclub OSS’20 uitschakelde. 

Waar Hoek woensdag halverwege tegen een 2-0-achterstand aankeek, viel de eerste treffer in de return pas vlak voor rust. Frank Tervoert, de sterke centrumspits die in Hoek ook al twee keer scoorde, opende na 44 minuten de score. Kort na rust was Tervoert opnieuw trefzeker. Iedereen bij Hoek dacht aan buitenspel, maar de spits mocht doorgaan en verschalkte doelman Jordi de Jonghe in de korte hoek (2-0). Het leek over en sluiten voor Hoek, maar net als woensdag toonde de ploeg veerkracht.

Thomas van Renterghem, die zijn laatste wedstrijd speelde voor Hoek, schoot na 53 minuten de 2-1 binnen en krulde tien minuten later op prachtige wijze de 2-2 in de verste bovenhoek. Hoek was daardoor terug in de wedstrijd en had nog maar één doelpunt nodig om een verlenging af te dwingen. Dat doelpunt viel echter aan de andere kant en zorgde voor woede bij alles en iedereen van Hoek. Danny Bakker leek buitenspel te staan maar de assistent-scheidsrechter hield zijn vlag naar beneden. Voor Tervoert was het een koud kunstje om zijn derde van de middag te maken: 3-2. In blessuretijd counterde VVSB via Lovette Felicia nog naar de 4-2.

Daarmee kwam voor Hoek een einde aan de play-offs en spelers als Kyle Doesburg, Van Renterghem, Gianni Tiebosch en Lionel Fitsch kunnen een punt zetten achter hun periode bij Hoek. Doesburg, in de competitie goed voor 25 goals, kreeg zaterdag geen kans. Fitsch, die naar Kloetinge vertrekt, speelde centraal achterin een dijk van een wedstrijd, maar ook hij kon een tweede nederlaag op rij tegen VVSB niet voorkomen.

VVSB-Hoek 4-2 (1-0). 44. Frank Tervoert 1-0, 48. Frank Tervoert 2-0, 53. Thomas van Renterghem 2-1, 63. Thomas van Renterghem 2-2, 71. Frank Tervoert 3-2, 90. Lovette Felicia 4-2. Scheidsrechter: S. Veekamp (Enschede). Gele kaart: Lovette Felicia (VVSB), Kyle Doesburg en Jonathan Constansia (beiden Hoek). Aantal toeschouwers: 1100.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (65. Lulinho Martins), Tomas Arroyo, Jordy Zwart, Sven Verlaan, Jelmer Vijlbrief; Lovette Felicia, Danny Bakker, Tim de Rijk; Frank Tervoert en Tommy Bekooij (81. Loyd van der Wilden).

Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson (85. Sven Mbikulu), Lionel Fitsch, Kim van den Bergh, Karim Bannani (76. Ruben de Jager); Reguillo Vandepitte, Rik Impens (81. Sidy Ceesay), Jonathan Constansia; Thomas van Renterghem, Kyle Doesburg en Gianni Tiebosch.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement