Volledig scherm
Jonathan Constansia in actie namens Hoek tijdens het thuisduel met Ajax. De middenvelder gaf zaterdag een assist, maar kon een nederlaag niet voorkomen. © Peter Nicolai

Hoek gaat in Amsterdam over de knie bij Ajax

DERDE DIVISIE ZATERDAGAMSTERDAM – Voor de tweede week op rij moest Hoek een nederlaag slikken. Was vorige week titelkandidaat DVS’33 met 1-2 te sterk, zaterdagmiddag ging de ploeg van trainer Hugo Vandenheede met dezelfde cijfers onderuit bij laagvlieger Ajax. Voor rust liet Hoek een matige indruk achter, in het begin van de tweede helft slikte de ploeg vervolgens twee goals. Die tikken kwam de derdedivisionist niet meer te boven.

Wie Hoek in Amsterdam zag voetballen, was niet verbaasd dat de ploeg opnieuw met een nederlaag van het veld stapte. De ploeg legde in de eerste helft veel te weinig energie in de wedstrijd en speelde in een veel te laag tempo. Na rust veranderde dat wel iets, maar stond de ploeg matig te verdedigen. Kenneth Misa-Danso zorgde in de 50ste minuut voor 1-0, na 62 minuten zette Ricardo Fransberg de 2-0 op het scorebord.

Het antwoord van Hoek liet niet lang op zich wachten. Jonathan Constansia snelde langs twee man en bediende Rik Impens, die de bal in de verre hoek schoot (2-1). Kyle Doesburg kreeg één minuut later één van zijn spaarzame kansen maar kon zijn hoofd niet goed tegen de bal krijgen. Aan de andere kant kreeg Ajax kansen op een derde goal, maar die viel pas één minuut voor tijd. Invaller Sonny Pronk mocht vogelvrij binnenkoppen uit een corner (3-1), terwijl alles en iedereen bij Hoek erbij stond te kijken.

Ajax-Hoek 3-1 (0-0). 50. Kenneth Misa-Danso 1-0, 62. Ricardo Franserg 2-0, 65. Rik Impens 2-1, 89. Sonny Pronk 3-1. Scheidsrechter: M.A. de Bruijn (Nootdorp). Gele kaart: Reguillo Vandepitte (Hoek). Aantal toeschouwers: 150.

Ajax: Stephan Veenboer; Mitchell Burgzorg, Toer Bouwman, Roy Deken, Jake Wollgarten; Bart Spil, Marijn Sterk, Glenn van Zoolingen; Ricardo Fransberg (78. Sonny Pronk), Ralph Jurka (69. Siver Abdulrahman) en Kenneth Misa-Danso (61. Kevin Owusu Asare).

Hoek: Vin Vercouteren; Lionel Fitsch, Reguillo Vandepitte, Gert-Jan van Leiden, Karim Bannani (25. Zinho Chergui); Sven Mbikulu, Rik Impens, Jonathan Constansia; Ruben de Jager, Kyle Doesburg en Gianni Tiebosch (62. Levi Mombarg).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement