Hoedekenskerke/Kwadendamme (geel) is periodekampioen.
Volledig scherm
Hoedekenskerke/Kwadendamme (geel) is periodekampioen. © Rudy Boogert

Hoedekenskerke/Kwadendamme profiteert en is periodekampioen

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - SPS won in een doelpuntrijk duel van Hansweertse Boys (3-6) en liep door de 2-0-nederlaag van Smerdiek bij Wolfaartsdijk drie punten uit in de vierde klasse B. Door die nederlaag en de zege (2-0 tegen Rillandia) legde Hoedekenskerke/Kwadendamme beslag op de tweede periode. 

Kruiningen versloeg Apollo’69 met 2-1 en DwO’15 was met 1-2 te sterk voor Wemeldinge. Het duel tussen Stavenisse en Waarde werd afgelast.

Hansweertse Boys-SPS 3-6: De koploper in de vierde klasse B begon goed aan de wedstrijd en had ook heel vaak de bal. Sven Uijl zorgde dan ook voor een verdiende 0-1 voorsprong. Aan de andere kant ging Steven Fitsch ervan door en passeerde de doelman van SPS. De bezoekers waren het hier niet mee eens en de scheidsrechter gelaste een afkoelingsperiode van tien minuten in. De tweede helft was nog maar net begonnen en het stond alweer 2-2. Ramon Voshol zette SPS op 1-2 en Kawan Yu maakte weer gelijk. Hierna zetten de bezoekers aan en liep het snel uit naar een grote marge. René de Groen prikte de 2-3 raak en Andries de Jong de 2-4. Voshol zorgde voor 2-5 en Kevin Uijl maakte het halve dozijn treffers vol. In de blessuretijd bepaalde John Jipa de eindstand op 3-6.

Wolfaartsdijk-Smerdiek 2-0: Smerdiek lag in poleposition voor de tweede periode en dacht dat de nacompetitie voor het grijpen lag. Wolfaartsdijk neutraliseerde het gevaar van de Thoolse ploeg en speelden een goede wedstrijd. Nadat het 0-0 bleef bij de rust kreeg Smerdiek twee goede kansen op de openingstreffer. Die viel niet en toen was het de beurt aan de thuisploeg. Timo Westerweel gaf de bal aan invaller Mitchel Claessens en hij opende de score. Niet veel later ronde Claessens opnieuw doeltreffend af.

Hoedekenskerke/Kwadendamme-Rillandia 2-0: Bij afwezigheid van Rini Verwest en Paulus Poortvliet was Gerard Verkuil de eindverantwoordelijke en hij zag zijn ploeg weer hard werken. De fusieclub voetbalde beter dan Rillandia en na een goede aanval rondde Jesse Kaptein met een droge schuiver goed af. Na de pauze bleef Hoedekenskerke/Kwadendamme goed voetballen en hard werken. Rillandia kwam er niet aan te pas. Nadat er al wat kansen gemist waren schoot Emiel Almekinders van net buiten het strafschopgebied raak. Door de nederlaag van Smerdiek werd de goede reeks van Hoedekenskerke/Kwadendamme beloond met de tweede periode.

Wemeldinge-DwO’15 1-2: De thuisploeg kreeg de kans op 1-0, maar Maurick Steenhard schoot een strafschop op de paal. De bezoekers kregen veel kansen, maar misten er genoeg. Joel Danielse zorgde voor de voor de verdiende voorsprong. Wemeldinge liet de bal aan DwO’15 en loerde op een foutje. Nadat Alwin van de Guchte al drie opgelegde kansen om zeep had geholpen was het de vierde keer wel raak. Vlak voor tijd mikte Thomas van Dijke uit het niets nog de 1-2 in het doel.

Kruiningen-Apollo’69 2-1: De formatie van Thomas de Ridder was de bovenliggende partij en aanvoerder Thomas Paauwe opende rond het half uur de score. Apollo’69 speelde iets anders dan normaal kon wel goed tegenpartij bieden. Het kwam ook op gelijke hoogte door een doelpunt van Jeffrey Otten. Desondanks creëerde Apollo’69 te weinig mogelijkheden en die kreeg Kruiningen wel. Myron Sinke strafte een foutje af bij de bezoekers en zo bleven de drie punten in Kruiningen.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’