Volledig scherm
Hoedekenskerke/Kwadendamme (geel shirt, hier in actie tegen Patrijzen) is de nieuwe koploper © Marcelle Davidse

Hoedekenskerke/Kwadendamme grijpt de macht

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A is er een nieuwe koploper. Lewedorpse Boys won weer niet, het speelde met 1-1 gelijk tegen MZVC, en Hoedekenskerke/Kwadendamme versloeg Apollo’69 met 2-6. De fusieclub staat daardoor bovenaan. 

Patrijzen en Goes speelde met 2-2 gelijk en dat was ook de eindstand bij Domburg-Nieuwland. Wemeldinge boekte een 3-1-overwinning op Jong Ambon en Colijnsplaatse Boys pakte drie punten door met 2-1 van Wolfaartsdijk te winnen. Cadzand was met 2-1 te sterk voor Spui in de Zeeuws-Vlaamse derby.

Lewedorpse Boys-MZVC 1-1: De thuisploeg liet net zoals vorige week tegen Goes de tegenstander in leven. Lewedorpse Boys kreeg goede kansen, maar scoorde slechts één keer. Jasper Verdonk reageerde attent en benutte een rebound. Doordat Lewedorpse Boys niet de 2-0 maakte en MZVC na de pauze een stuk beter voetbalde, werd het een gelijkwaardige wedstrijd. Na een uitstekende aanval was Daniel Saija het eindstation en stond het ineens 1-1. Al met al een terechte eindstand.

Apollo’69-Hoedekenskerke/Kwadendamme 2-6: Een betere start konden de bezoekers zich niet wensen. Al na drie munten stond het 0-2. Emiel Almekinders schoot een vrije trap raak en Sebastiaan La Grand kopte de 0-2 tegen de touwen. Apollo’69 kreeg wat meer vat op de wedstrijd en Robin Braam verkleinde de achterstand tot 1-2. Aan de andere kant zorgde La Grand voor 1-3 en Robin Korsuize maakte er daarna 2-3 van. La Grand maakte met zijn derde van de middag de 2-4 en Almekinders schoot nog maar een keer een vrije trap tegen de touwen. Uiteindelijk bepaalde La Grand de eindstand op 2-6, met zijn vierde goal van de middag.

Cadzand-Spui 2-1: De thuisploeg was voor rust beter en Jordy Martlé opende de score voor Cadzand uit een vrije trap. Een doelpunt van Spui werd nog afgekeurd en drie minuten na de pauze kreeg Roald de Jonghe rood voor het onderuithalen van een doorgebroken speler. De bezoekers moesten met een man minder verder en Cadzand counterde via een treffer van Jan Kees den Hamer naar een 2-0-voorsprong. Remco Hamelink bracht de spanning nog terug door voor 2-1 te zorgen, maar meer zat er voor Spui niet in. Volgende nemen beide ploegen het weer tegen elkaar op, maar dan in Spui.

Colijnsplaatse Boys-Wolfaartsdijk 2-1: De thuisploeg nam revanche voor de 5-0-nederlaag in de eerdere confrontatie dit seizoen en pakte en passant ook nog eens de eerste zege van 2019. De gebroeders De Looff lieten zich van hun beste kant zien door allebei een doelpunt voor hun rekening te nemen. ‘Colijn’ werkte hard en pakte gezien het spelbeeld terecht drie punten. Steffan de Looff zorgde voor de 1-0 en Diedrik Noordam bracht Wolfaartsdijk weer langszij. Colijnsplaatse Boys miste wat kansen en kreeg in de blessuretijd alsnog de drie punten, dankzij Danny de Looff.

Domburg-Nieuwland 2-2: De gelijk opgaande eerste helft eindige zoals die begon, met 0-0. Domburg kreeg in de tweede helft een vrije trap en specialist Martijn Minderhoud schoot die raak. Een minuut later snelde Sander Willemse al meteen naar de 2-0. Nieuwland ging wat opportunistischer spelen en Timmy Jacobs kon vrij inkoppen en zorgde voor de aansluitingstreffer. De jacht op een punt ging door en dat werd uiteindelijk beloond. Wederom met een kopbal, Nick Janse die scoorde.

Patrijzen-Goes 2-2: Het eerste uur was duidelijk voor Goes. Door een fraai afstandsschot van Boudewijn Boonman kwam het op 0-1 en Bajram Bajra schoot een strafschop raak. Op het uur kantelde de wedstrijd en kreeg Patrijzen ook een strafschop. Angelo Janse schoot die feilloos achter de doelman van Goes. De thuisploeg drukte door en kreeg opnieuw een terechte strafschop. Janse ging weer achter de bal staan en bepaalde de eindstand op 2-2.

Wemeldinge-Jong Ambon 3-1: Voor de pauze voetbalde Wemeldinge tegen zichzelf en werd het 0-1 dankzij de rappe rechtsbuiten Achmed Musa. Jong Ambon werkte hard, maar zag Bjorn Maat toch de gelijkmaken. In het tweede bedrijf voetbalde de thuisploeg een stuk beter en beloonde het zichzelf ook. Een kwartier voor tijd maakte Mick Burgs de 2-1 en vijf minuten voor tijd gooide Kevin Delgado Alves de wedstrijd definitief in het slot.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement