Volledig scherm
Hiep Nguyen bezorgde Goes zondag een driepunter. © Ernesta Verburg

Heerlijke vrije trap Hiep Nguyen bezorgt Goes drie punten

VIDEOGOES - Derdedivisionist Goes heeft drie punten overgehouden aan het treffen met Blauw Geel‘38. De thuisploeg keek lang tegen een 0-1-achterstand aan, maar gaf in de slotfase gas: 2-1.

Waar Rogier Veenstra vorige week nog voor een 5-3-2-formatie koos, liet de oefenmeester zijn ploeg tegen Blauw Geel‘38 in een 4-3-3-systeem spelen. Jop Dekker werd naar de bank verwezen, Mart de Kroo stond weer eens in de basis.

In het eerste bedrijf creëerde Goes weinig kansen. Ook de bezoekers uit Veghel werden amper gevaarlijk voor het doel van Brian Meulmeester. Uit het niets moest laatstgenoemde na 28 minuten spelen de bal uit het net vissen. Sherief Tawfik speelde de bal te kort terug op zijn doelman, Koen van der Zanden profiteerde optimaal: 0-1.

Vier minuten later kreeg Ruben Hollemans aan de andere kant een prima mogelijkheid, maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied verdween ruim over. Kort voor de rust kreeg De Kroo nog een kans op de gelijkmaker, maar de gelegenheids linksbuiten produceerde een rollertje, dat naast het doel van Blauw Geel‘38 stuiterde. Halverwege was de stand 0-1.

Gave trap

Goes begon ongewijzigd aan de tweede helft. In de 60ste minuut greep Veenstra in. Hiep Nguyen, die vorige week al prima inviel tegen Quick, verving Remon de Vlieger. Zes minuten later betrad Ray Kroon het veld voor De Kroo. Nguyen is met zijn gave trap een belangrijk wapen bij standaardsituaties.

In de 70ste minuut slingerde de jonge middenvelder een vrije trap het vijandelijke strafschopgebied in. De scherp aangesneden voorzet werd door iedereen gemist, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Negen minuten voor tijd kon de Bevelandse promovendus alsnog juichen, toen Steve Schalkwijk doel trof: 1-1.

Vijf minuten later bewees Nguyen zijn waarde. Hij ontfermde zich over een vrije trap en knalde de bal kiezelhard in de bovenhoek: 2-1. Vervolgens rende hij naar de dug-out, waar hij besprongen werd. Goes trok de zege over de streep en vergrootte het gat op de ranglijst met de Brabantse opponent tot zes punten.

Goes-Blauw Geel’38 2-1 (0-1)

28. Koen van der Zanden 0-1
81. Steve Schalkwijk 1-1
86. Hiep Nguyen 2-1

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement