Volledig scherm
Jens Pyferroen (links) maakte zondag drie goals. © Peter Nicolai

Hattrick Pyferroen en misstap koploper bezorgen Sluis een topdag

VIJFDE KLASSE AVLISSINGEN - Sluis kende een goede dag in de vijfde klasse A van het zondagvoetbal. De ploeg won zelf met 1-5 bij FC Moerstraten, terwijl titelconcurrent Nieuw Borgvliet punten liet liggen. Met nog drie duels te gaan staan beide ploegen nu op gelijke hoogte. De Brabanders hebben echter een beter doelsaldo.

Graauw ging zondag eveneens op bezoek in Brabant en hield daar een punt aan over. bij Lepelstraatse Boys werd er niet gescoord: 0-0.

FC Moerstraten-Sluis 1-5: Jens Pyfferoen maakte, na een moeizame start, in de twintigste minuut de openingstreffer. Snel na de openingstreffer maakte FC Moerstraten gelijk uit een vrije trap. Net voor het rustsignaal bezorgde pyferroen zijn ploeg opnieuw de voorsprong: 1-2. Na de rust ging Sluis op de zelfde manier verder. ,,We hebben een veel hoger baltempo gespeeld en veel kansen weten te creëren”, vertelde Pols. Jens Pyfferoen maakte na de pauze zijn derde van de middag. De vierde bleef uit voor de spits, hij wist een cadeautje niet uit te pakken en faalde vanaf elf meter. De vierde goal voor Sluis kwam er wél, Stijn Olde Klieverik tekende hiervoor. Het slotakkoord kwam op naam van Veron Schram. Hij schoot de 1-5-eindstand vanaf elf meter op het scorebord. ,,Het was een goed zondag voor ons. Wij winnen en de concurrentie - Nieuw Borgvliet speelde met 3-3 gelijk tegen NVS - verspeelt punten”, eindigde Pols.

Lepelstraatste Boys-Graauw 0-0: Graauw, dat op bezoek ging naar het Brabantse Lepelstraatse Boys, kreeg voor rust weinig kansen. ,,Van beide ploegen was het vooral middenveldvoetbal”, vertelde trainer Johnny Mercks van Graauw na afloop. De ruststand was dan ook 0-0. In het tweede bedrijf was het spelbeeld hetzelfde. Weinig kansen voor beide ploegen. ,,We hebben een paar mogelijkheden gehad, vanuit corners of vrije trappen. Een uitgespeelde kans heb ik niet kunnen noteren”, eindigde Mercks. De eindstand was het zelfde als hoe de wedstrijd begon: 0-0.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschouwers’
    video

    Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschou­wers’

    VLISSINGEN - In de derde divisie zijn de twee Zeeuwse clubs al een maand onderweg, komend weekend gaan ook de overige voetbalclubs van start in de verschillende competities. Genoeg te bespreken dus in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de PZC Voetbal Vodcast, waarbij presentator Juriën Dam in gesprek gaat met sportverslaggevers Barry van der Hooft en Rudy Boogert.