Volledig scherm
Steen is de nieuwe koploper in de vierde klasse A van het zondagvoetbal. © Peter Nicolai

Hattrick Arjen Versluijs niet genoeg voor zege Oostburg

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A is Steen na een afgetekende 4-0-zege bij Koewacht de nieuwe koploper. De ploeg van Carlo van Grimberghe nestelde zich naast Hontenisse, dat thuis tegen RIA W niet verder kwam dan 1-1, maar heeft sinds zondag een beter doelsaldo. 

Oostburg, tot dit weekeinde de ploeg met de minste verliespunten, kwam ondanks drie treffers van Arjen Versluijs niet voorbij WVV'67 (4-4). IJzendijke bleef bij Groede voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen: 1-1.

Hontenisse-RIA W 1-1: Half november versloeg Hontenisse de tegenstander van vandaag in Westdorpe nog met 6-1, maar van een dergelijk groot verschil was ditmaal geen sprake. Toch was het de thuisploeg die na een matig eerste kwartier de score opende via Niek Maerman: 1-0. Ook na deze voorsprong herstelde Hontenisse zich niet, al moest net voor rust nog een RIA-speler redding brengen op de lijn. Het eerste half uur van de tweede helft waren de bezoekers beter, wat de verdiende gelijkmaker opleverde van Yassine Benali: 1-1.

Oostburg-WVV'67 4-4: Nadat Quinten de Muer en Arjen Versluijs de 2-0 op het bord hadden gebracht, leidden wat fouten achterin al snel tot de 2-2 via Thimo Rottier en Youri van der Meulen. De 3-2 kwam ook op naam van Arjen Versluijs, maar opnieuw kon Oostburg niet lang van deze voorsprong genieten: 3-3 halverwege door een treffer van Robin Schipperijn. Na de thee herhaalde dit zich: 4-3 door Versluijs en kort voor tijd weer gelijk door Schipperijn: 4-4. Vooral in de tweede helft verzuimde de thuisploeg verder afstand te nemen en zo duur puntverlies te voorkomen.

Groede-IJzendijke 1-1: De eerste helft was zeer matig van beide partijen, maar na de hervatting trokken de bezoekers het initiatief naar zich toe. Dit leidde tot de openingstreffer van Max Goossens: 0-1. De thuisploeg kwam langszij door een treffer van invaller Kay Zwerver (1-1) die normaal in het tweede elftal speelt. Wesley Steijaert zou hierna wat gezegd hebben tegen de grensrechter van IJzendijke, wat hem zijn tweede gele kaart opleverde. In de slotfase, met onder meer vier hoekschoppen voor de bezoekers op rij, hield de thuisploeg ondanks de ondertalsituatie op karakter het ene punt vast.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement