Volledig scherm
Guus de Leeuw (links) was de gevierde man bij Yerseke in het duel met Oranje Wit. © Ron Quinten

Guus de Leeuw ziet hattrick beloond worden met drie punten

DISTRICTSBEKERVLISSINGEN - Guus de Leeuw eiste zaterdag de hoofdrol voor zich op bij Yerseke. Hij maakte drie goals in het bekerduel met Oranje Wit en zorgde er daarmee hoogstpersoonlijk voor dat zijn ploeg drie punten bij kon schrijven: 3-2.

Groep 1-038. Excelsior’20-De Meeuwen 3-1: In de eerste helft had De Meeuwen het betere van het spel. ,,We creëerden een aantal kleine kansen, maar wisten het net niet te vinden”, vertelde trainer Adriaan Nieuwenhuijse van de ploeg uit Zoutelande. Net voor rust wist Excelsior’20 wel het net te vinden, 1-0. ,,De eerste tien minuten na de rust waren we het helemaal kwijt.” Excelsior’20 strafte dit twee keer goed af, 3-0. Vincenzo Lorello maakte voor De Meeuwen nog wel de 3-1.

Groep 1-042. Coal-Serooskerke 0-4: Dennis Kovasovic wist na een half uur spelen de openingstreffer te maken voor Serooskerke. Het tweede doelpunt van de wedstrijd liet niet lang op zich wachten, na een voorzet van Thiemen Suyck gleed een verdediger van Coal de bal in eigen doel. in het tweede bedrijf wist Serooskerke nog twee keer te scoren, Thiemen Suyck (3-0) en Aron Wattel met de 4-0, tevens de eindstand. ,,Over het algemeen waren wij de betere ploeg. Een goede overwinning”, vertelde Ruud Latijn na afloop.

Groep 1-043. Meeuwenplaat-Oostkapelle/Domburg 0-2: ,,Vanaf de eerste minuut speelden wij goed voetbal en creëerden we veel kansen”, maakte trainer Harro Hazelaar op. Wouter Verduin wist voor rust de 0-1 binnen te schieten. In de tweede helft verdubbelde Niels van Helleman de score, 0-2. ,,In de tweede helft hebben we te veel kansen gemist, dit is een aandachtspuntje”, besloot Hazelaar.

Groep 1-046. Strijen-Bruse Boys 2-1: De ploeg van trainer Carlos de Jonge begon niet heel sterk aan de wedstrijd. ,,We waren de eerste helft heel onwennig, Strijen was echt de bovenliggende partij.” In de eerste helft wist Strijen dan ook al twee maal het net te vinden. Na de rust ging Bruse Boys beter voetballen. Michel Maaskant schoot de aansluitingstreffer binnen. ,,De gelijkmaker hadden we nog wel verdient, deze viel jammer genoeg niet. We hebben nog niet het achterste van onze tong laten zien”, concludeerde oefenmeester De Jonge na afloop.

Groep 1-047. Yerseke-Oranje Wit 3-2: Guus de Leeuw wist vandaag de hoofdrol op zich te nemen bij Yerseke. In de eerste helft zorgde hij het eerste doelpunt, 1-0. Hierna zakte het spel wat weg bij de ploeg van trainer Alexander van Keulen. ,,Net voor rust kregen we twee counters om de oren, dit was gezien het spelbeeld zeker niet nodig.” In de tweede helft was het wederom Guus de Leeuw die Yerseke de gelijkmaker bezorgde, 2-2. De middag werd helemaal compleet toen Guus de Leeuw zijn derde treffer en daarmee de winnende binnen werkte voor Yerseke, 3-2.

Groep 1-049. Kloetinge-Dosko 1-2: Vandaag was het geluk niet aan de zijde van Kloetinge. ,,Ik denk dat we wel 25 kansen hebben gehad vandaag, waarvan er maar één in gaat”, wist Marcel Lourens, trainer van Kloetinge te vertellen na de wedstrijd. Dosko kwam tegen de verhouding in met 0-1 voor. In de tweede helft maakte Jeremy Hubregtse de gelijkmaker uit een vrije trap. Een kwartier voor tijd kwam Dosko vanuit een counter op een 1-2 voorsprong wat tevens de eindstand was. ,,Iedereen heeft wel een kans gehad om een doelpunt te maken bij ons, behalve de keeper. Wij hadden vandaag niet het geluk”, eindigde Lourens.

Groep 1-049. ‘s-Heer Arendskerke-Cluzona 2-5: Na drie minuten spelen lag de eerste bal al in het net. Dennis Goedegeburen nam de 1-0 voor zijn rekening. ,,We waren het eerste kwartier duidelijk de baas, daarna kantelde de wedstrijd een beetje in het voordeel van Cluzona”, Vertelde Kees Westerweele na de wedstrijd. Voor de rust kwam Cluzona al langs zij, 1-1. Vroeg in de tweede helft ging het vlug. Cluzona maakte met veel geluk de 1-2 en 1-3. Waarna de 1-4 niet snel op zich liet wachten. Dennis Goedegeburen maakte er nog 2-4 van na een perfecte voorzet van Siem Korstanje. Het slotakkoord was voor Cluzona, 2-5. ,,Uiteindelijk was het een geflatteerde uitslag, jammer dat we wat pech hadden met de tegengoals”, eindigde Westerweele.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement