Volledig scherm
Groede-coach Andre de Nooijer was in zijn nopjes met de behaalde periodetitel. © Camile Schelstraete

Groede stunt met onverwachte en ‘unieke’ periodetitel

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A moesten zondag nog twee beslissingen vallen, namelijk wie de derde periodetitel in de wacht zou slepen en welke ploeg er als hoogst geklasseerde niet-periodekampioen de plaats van kampioen Steen zou innemen.

De laatste speeldag leverde één grote winnaar op: Groede, de nummer acht in de eindrangschikking die dankzij een sterke serie de derde periodetitel in de wacht sleepte. Oostburg, vooraf de grootste kanshebber, verloor het laatste competitieduel van dit seizoen met 2-1 in Koewacht en zag Groede in de periodestand voorbij komen.

Toch mag de meest scorende ploeg van deze klasse aan de nacompetitie deelnemen omdat het de tweede periodetitel van kampioen Steen overneemt. Voor Breskens, dat lang meedeed in de titelstrijd, zit het seizoen erop na een 1-2-nederlaag op eigen veld tegen Meto. Hontenisse, al in het bezit van de eerste periodetitel, won met 12-0 van IJzendijke en nam hierdoor op doelsaldo de tweede plaats in de eindstand over van Oostburg.

Koewacht-Oostburg 2-1: ,,Een beetje mazzel. Oostburg liet de kansen liggen en wij benutten ze optimaal", zo luidde de analyse van bestuurslid Jean Pierre Rietjens na afloop. Kort voor rust nam Wout Rozijn de bal in één keer op de slof waardoor de thuisploeg op 1-0 kwam. De voor zijn broer Ruud in het veld gekomen Wout Martens verdubbelde deze voorsprong in de tweede helft: 2-0. In de slotfase bracht Jelle Bakker de spanning nog even terug in de wedstrijd, maar het bleef ondanks een aandringend Oostburg bij 2-1.

Odio-Biervliet 5-0: Na de snelle 1-0 van Marijn Corré bleef deze stand lang op het bord staan. ,,Andrew Wesbeek kreeg na een kwartier in de tweede helft een goede kans op 1-1, waarna binnen een minuut een grove verdedigingsfout de 2-0 voor Odio opleverde", aldus Mario de Fouw na afloop. De treffer van Mitchell Elenbaas werd kort hierna gevolgd door de 3-0 van Thomas Jansen. In de slotfase bepaalden Coen Michielsen en Albert van der Kooij de eindstand op 5-0. ,,En dan hadden we nog geluk dat Niels von Hout een prima wedstrijd keepte", wist de Fouw.

Hontenisse-IJzendijke 12-0: Een volgens eigen zeggen zeer trotse en zeer tevreden trainer Marco van Vlierberghe gaf na afloop aan dat zijn ploeg er halverwege bij een 3-0-voorsprong (Kris van Meele en 2 x Dennis Malcontent) in begon te geloven. Binnen enkele minuten na de thee liep de thuisploeg via Hubert Jan Roelans en Michel Colpaart naar 5-0. Opnieuw Kris van Meele en Rob de Pooter brachten de 7-0 op het bord, waarna de invallers aan de beurt waren: eerst was het Tijn de Pooter met twee treffers, waarna Ties Kerckhaert met een echte hattrick het dozijn volmaakte: 12-0.

Vogelwaarde-Groede 2-7: Wekenlang stelde trainer André de Nooijer zijn ploeg ten doel om bovenaan het rechter rijtje te eindigen. Een goede serie leidde ertoe dat de ploeg ineens kanshebber was voor de derde periode en deze prijs zondag ook pakte. ,,Een goede overwinning, maar een slechte start", aldus de Nooijer die zag hoe Jasper van den Ouden met twee treffers Groede op een 2-0-achterstand zette. De schade werd nog voor de thee hersteld door Nick van Belois, Ruud van Westen en Toon van Parijs: 2-3. Na rust liepen de bezoekers uit naar 2-7 door Wesley Steijaert, Ruud van Westen en Bart van den Hemel. ,,Ik ben supertrots op mijn ploeg. Dit is uniek voor Groede."

Breskens-Meto 1-2: De thuisploeg had nog kans op deelname aan de nacompetitie, maar ,,we waren afhankelijk van anderen", zo wist trainer Bart Corstanje. Halverwege bij een 0-1-achterstand via een treffer van Gijs Verresen, hoorde men de tussenstanden bij de andere wedstrijden. ,,Toch wilden we graag de laatste thuiswedstrijd winnend afsluiten." Ricardo Mariman hielp Breskens op weg door de 1-1 aan te tekenen, maar via een uitval bepaalde Donovan de Weert de eindstand op 1-2. ,,Je wordt vierde en hebt niets", aldus Corstanje, die volgend seizoen een sabbatical neemt.

Hulsterloo-Steen 0-1: ,,Door de mindere resultaten in de laatste drie wedstrijden waren we vooraf bang voor een grote nederlaag tegen de kampioen. We legden echter een aardige pot voetbal op de mat", wist Stefano de Vos na afloop te melden. Steen kwam al snel op 0-1 via Armand Wauters, maar hierbij bleef het. ,,Tegen het einde kregen we nog een aantal hoekschoppen op rij, maar er was niemand om die binnen te koppen", aldus de Vos.

RIA W-WVV'67 3-5: ,,Sinds we wisten dat we veilig waren hebben we geen punt meer gepakt. We hadden graag anders afscheid van een aantal mensen genomen in het laatste thuisduel", aldus Egbert Audenaerd die zelf al meer dan een halve eeuw bij RIA W rondloopt. Het ging lang gelijk op, maar in de slotfase brak de vroege ondertalsituatie (Rood voor David Ucak in de twintigste minuut) de thuisploeg op. Voor de bezoekers scoorden Robin Schipperijn, Thijs de Ron, Björn Verbrugge (2x) en Tomlin Smits, voor RIA W Mike Desonneville, Tollenay Sahin en Moustafa el Houari: 3-5.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement