Volledig scherm
Rob de Pooter (midden ) opende zondag de score voor Hontenisse tegen Groede. © Camile Schelstraete

Groede pakt na twee rode kaarten nog bijna de volle winst bij Hontenisse

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - Met negen man sleepte Groede een punt uit het vuur tegen Hontenisse. In ondertal nam de ploeg zelfs een 2-1-voorsprong, maar die moest het nog prijsgeven (2-2). Sluis boekte de eerste zege in de vierde klasse, terwijl IJzendijke zich revancheerde voor de 7-1-nederlaag van een week eerder.

IJzendijke-Oostburg 3-1: Vorige week leed IJzendijke een kansloze 7-1-nederlaag. Trainer Eric Vanhijfte was daarom benieuwd hoe zijn ploeg op eigen veld zou reageren. ,,Ik moet complimenten aan de groep geven’’, reageerde Vanhijfte na afloop tevreden. De thuisploeg kwam kort voor rust op voorsprong via Teun van de Sande (1-0). In de 54ste minuut verdubbelde Max de Bakker de marge na een snelle tegenaanval (2-0). Jochem van der Meulen deed een minuut later iets terug (2-1), maar Max Goossen gooide het duel zeven minuten voor tijd in het slot (3-1). ,,Op basis van arbeid hebben we zeker verdiend gewonnen’’, concludeerde Vanhijfte.

Sluis-Koewacht 4-2: Beide ploegen bewaarden de doelpunten voor na de pauze. Lucas Willems brak de ban namens de gastheren (1-0), maar Koewacht maakte die achterstand al snel ongedaan via Wout Martens (1-1). Sluis-aanvaller Jens Pyfferoen zette zijn ploeg weer op voorsprong (2-1). Even later werd het 3-1, toen Véron Schram een strafschop benutte. Quinten Stoxks gaf de bezoekers hoop (3-2), maar Schram sloeg nogmaals toe vanaf de stip en stelde de zege veilig voor Sluis (4-2).

Breskens-Biervliet 2-0: De bezoekers trokken zich terug en lieten Breskens het spel maken. Biervliet loerde op de counter, maar kwam niet tot scoren. Dat deed de thuisploeg wel. Ongeveer tien minuten na rust brak Noureddine Zaha de ban na een aanval over meerdere schijven (1-0). Het duurde vervolgens lang voordat de genadeklap viel. ,,De eindpass was telkens niet goed’, analyseerde Breskens-trainer Soufian Dooms na afloop. ,,We hielden Biervliet in leven.’’ In de laatste minuut kreeg Breskens een vrije trap. Zaha ontfermde zich over de bal en schoot van geruime afstand raak (2-0). ,,Meteen daarna floot de scheids af’’, aldus Dooms.

Clinge-Hulsterloo 3-0: ,,Een dik verdiende overwinning’’, beweerde Clinge-trainer Mario Vermeirssen na afloop. Hij zag zijn ploeg halverwege comfortabel aan de leiding gaan door twee treffers van Thomas Leegwater. Na de hervatting maakte Dominique de Burger zelfs de 3-0. ,,Een klutsgoal’’, aldus Vermeirssen. ,,Hulsterloo kon weinig meer uitrichten, maar wij maakten het onszelf lastig. Onze keeper kreeg rood, waardoor de wedstrijd iets kantelde. Zij kregen wat kansjes, al bleven de grootste mogelijkheden voor ons, hoor.’’

Hontenisse-Groede 2-2: Voor rust was de thuisploeg de heersende partij. Dat werd ook uitgedrukt in een score van Rob de Pooter (1-0). Groede-coach André de Nooijer greep in door twee wijzigingen door te voeren aan het begin van de tweede helft. Zijn ploeg kreeg meer grip en kwam via Wesley Steijaart op gelijke hoogte (1-1). Toen gebeurde er iets opvallends. Scheidsrechter Reijne gaf Rick Maenhout van Groede zijn tweede gele kaart, terwijl die nog helemaal niet op de bon geslingerd was. Zijn ploegmaat Wesley Steijaert reageerde iets te fel richting de scheids en werd eveneens bestraft. Die gele kaart werd met een cynisch applausje in ontvangst genomen, waarna de leidsman opnieuw geel trok en dus rood. Groede moest verder met negen (!) man. ,,Een heel merkwaardig incident’’, aldus André de Nooijer. Bart van den Hemel zorgde in ondertal voor de 1-2, maar Groede kon een stunt niet bewerkstelligen en zag Hontenisse langszij komen via Joel van Selst: eindstand 2-2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement