Volledig scherm
Graauw (links) stuntte zondag tegen koploper Nieuw-Borgvliet. © Camile Schelstraete

Graauw stunt tegen koploper, waardoor Sluis de leiding kan overnemen

VLISSINGEN - Graauw won zonmiddag verrassend van koploper Nieuw Borgvliet in de vijfde klasse A van het zondagvoetbal. Omdat Sluis ook weer drie punten pakte, wordt het nog een spannend slot van de competitie. De nieuwe koploper Sluis ontvangt zondag Nieuw-Borgvliet. Het verschil tussen beide is drie punten.

Corn Boys-SDO '63 3-1: De Sassenaren begonnen erg sterk aan de wedstrijd. Al snel vond Kenneth van Zeele het net; hij schoot de 1-0 binnen. Na het doelpunt ging Corn Boys op dezelfde voet verder. Jibbe van Hoecke maakte er 2-0 van. Vlak voor het rustsignaal deed de ploeg uit Lamswaarde wat terug. Martijn Ivens tekende voor de 2-1. Na de rust probeerde SDO'63 meer de aanval te zoeken. ,,In de tweede helft speelden wij beter, de 2-2 hing echt in de lucht‘’, vertelde trainer Danny Magito. Abed Miari maakte aan alle spanning een eind en schoot de 3-1-eindstand op het bord. ,,We hebben veel kansen gehad, maar het geluk zat niet mee om verder uit te kunnen lopen‘’ zei John Moes van Corn Boys na afloop.

Rimboe-Schoondijke 7-2: Het eerste half uur ging gelijk op. Voor beide ploegen een aantal mogelijkheden. Na een half uur schoof Nouredine Zaha de 0-1 binnen. Na deze treffer schrok de ploeg uit Brabant wakker en ging een tempo hoger spelen. Voor de rust scoorden ze dan ook nog drie keer. Met een stand van 3-1 werd er gerust. Na de rust was Rimboe een maat te groot voor Schoondijke. Nouredine Zaha vond nog wel een keer het net, maar Rimboe maakte er nog vier. Wat de eindstand op 7-2 bracht.

Aardenburg-Sluis 0-4: ,,We speelden weer tegen een heel verdedigende ploeg vandaag‘’, zei trainer Danny Pols van Sluis. Jens Pyfferoen opende in de eerste helft de score. Na de rust scoorde Stijn Olde Klieverik twee keer. Het slotakkoord was wederom voor Jens Pyfferoen. Hij zette Sluis op een 4-0-voorsprong. ,, We hebben uiteindelijk dik verdiend gewonnen. Complimenten aan het hele elftal‘’, sloot Pols af. 

Graauw-Nieuw Borgvliet 2-1: De bezoekers begonnen de wedstrijd erg sterk. Veel kansen, maar deze werden niet benut. In de 38e minuut kreeg Nieuw Borgvliet een penalty. Deze werd gestopt door keeper Martin Muithaar van Graauw. In het tweede bedrijf was het spelbeeld hetzelfde: veel kansen voor de bezoekers, maar deze werden niet afgemaakt. In de 82e minuut maakte Graauw vanuit een uitbraak de openingstreffer, Fabian van Vliemberge schreef deze op zijn naam, 1-0. Nieuw Borgvliet leek niet van slag. Gelijk vanaf de aftrap schoten Brabanders de gelijkmaker binnen. In de laatste minuut zette Graauw nog één aanval op en deze werd door Daniel Boeijkens binnengewerkt, 2-1. ,,We hebben heel de wedstrijd onder druk gestaan, maar we hebben gesloten gespeeld en niet veel weggegeven‘’, vertelde Johnny Merckx na afloop.

Sluiskil-Hoofdplaat 3-0: De thuisploeg ging vanaf de eerste minuut goed om met het spel van Hoofdplaat. ,,We hadden veel veldoverwicht, we hebben erg goed gespeeld‘’, vond trainer Veli Eryürük van Sluiskil. Daniel de Putter maakte in de eerste helft de 1-0. ,,We moeten onszelf alleen meer belonen met het spel, in de eerste helft had het wel 3-0 kunnen en moeten staan.‘’ In de tweede helft maakte Daniel de Putter zijn tweede van de middag. Timucin Yilmaz tekende voor de 3-0-eindstand. ,,We hebben de wedstrijd netjes uitgespeeld‘’, eindigde Eryürük.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschouwers’
    video

    Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschou­wers’

    VLISSINGEN - In de derde divisie zijn de twee Zeeuwse clubs al een maand onderweg, komend weekend gaan ook de overige voetbalclubs van start in de verschillende competities. Genoeg te bespreken dus in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de PZC Voetbal Vodcast, waarbij presentator Juriën Dam in gesprek gaat met sportverslaggevers Barry van der Hooft en Rudy Boogert.