Volledig scherm
Graauw (groen) won zondag bij Corn Boys. © Camile Schelstraete

Graauw profiteert tegen Corn Boys optimaal van overtalsituatie

VIJFDE KLASSE AVLISSINGEN - Graauw won in de vijfde klasse A van het zondagvoetbal uiteindelijk makkelijk van tien man van Corn Boys: 0-4. SDO’63 nam drie punten mee uit Vogelwaarde en bij Hoofdplaat-Sluiskil kwam de scheidsrechter niet opdagen. Dat duel werd dus afgeblazen.

Corn Boys-Graauw 0-4: Graauw, de ploeg van trainer Johnny Merckx, had in de eerste helft het betere van het spel. Na een half uur spelen was het Fabian van Vliemberge die werd neergehaald onderweg naar de goal. Corn Boys moest hierdoor verder met één man minder. Net na dit moment was het Cas van Passel die de eerste treffer van de wedstrijd voor Graauw binnenschoot. In het tweede bedrijf kreeg de ploeg uit Sas van Gent wel wat kansen, maar deze werden niet benut. Rik van Passel schoot uit een vrije trap de 0-2 tegen de touwen. Hierna was het verzet gebroken. Bowdie Broekaert kwam nog twee keer één-op-één met de keeper van Corn Boys en verzilverde beide kansen. 0-4-eindstand.

Vogelwaarde-SDO’63 0-1: In het eerste bedrijf was het Vogelwaarde dat veel overwicht had. De kansen die de ploeg van trainer Patrick Boute kreeg, werden niet omgezet in doelpunten. Na de rust was het spelbeeld anders. SDO’63 kreeg meer grip op de wedstrijd en zo ook kansen op de openingstreffer. In de 70ste minuut benutte Dennis Acke een van die kansen. Zo kwam de ploeg uit Lamswaarde op een 0-1-voorsprong. Vogelwaarde kreeg nog dé kans om de stand gelijk te trekken, echter miste Jeffrey Geers vanaf elf meter. ,,Het bleef echt spannend tot de laatste seconde. We probeerde uit de counter nog een tweede treffer te maken, maar deze bleef uit”, vertelde Frank van Driessche, voorzitter van SDO’63.

Aardenburg-SC Welberg 2-0: ,,Het was onze beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe”, concludeerde Fonnie Verstraeten, trainer van Aardenburg. Vanaf de eerste minuut was het Aardenburg dat de toon zette. Niek van Sprundel drukte het veldoverwicht dat de ploeg van Verstraeten had uit op het scorebord: 1-0. In de tweede helft kreeg SC Welberg nog wel een aantal kansen op de gelijkmaker, maar deze gingen er niet in. Wederom was het Niek van Sprundel die voor Aardenburg scoorde: 2-0. ,,De jongens hebben alles gegeven vandaag, ik ben trots op ze”, eindigde Fonnie Verstraeten.

Hoofdplaat-Sluiskil: Deze derby ging niet door. De wedstrijd werd afgelast wegens het niet komen opdagen van de scheidsrechter.