Corn Boys had zondagmiddag naar eigen zeggen vooral veel last van de scheidsrechter
Volledig scherm
Corn Boys had zondagmiddag naar eigen zeggen vooral veel last van de scheidsrechter © Camile Schelstraete

Graauw op koers voor periode, Corn Boys heeft het vooral over de scheidsrechter

VLISSINGEN - Graauw ligt op koers voor de tweede-periodetitel in de vijfde klasse van het zondagvoetbal. Door een 2-0-zege bij Devo leidt de ploeg van trainer Johny Merckx met nog één inhaalwedstrijd (tegen SDO’63) voor de boeg. Bij Corn Boys – Welberg ging het na afloop vooral over het optreden van de scheidsrechter. 

Vogelwaarde hield door een 5-2-overwinning op Hoofdplaat de druk op koploper NVS. SDO’63 hield een punt over aan het duel met Lepelstraatse Boys, terwijl Aardenburg (4-1 bij Rimboe) en Corn Boys (2-5 tgen SC Welberg) moesten berusten in een nederlaag. Sluiskil kwam niet in actie tegen NVS.

Vogelwaarde-Hoofdplaat 5-2: Halverwege de eerste helft kwam Vogelwaarde binnen 5 minuten op een 2-0-voorsprong. Rick Moens kopte – niet zijn specialiteit - een voorzet binnen en een paar minuten later schoot Dennis van Passel vanaf de rand van het zestienmetergebied de 2-0 binnen. Toen Hoofdplaat iets terugdeed vanaf elf meter via Wouter Ghijs, zag trainer Patrick Boute zijn ploeg wegzakken. ,,We gingen mee in het spel van Hoofdplaat’’, vond hij. Na de pauze herpakte Vogelwaarde zich. Jeffrey Geers rondde doeltreffend af na een individuele actie, Dennis van Passel maakte 4-1 en broer Martijn schoot een vrije trap in de kruising (5-1). Een ongelukkig eigen doelpunt van Kevin van den Branden zorgde voor de eindstand.

Devo-Graauw 0-2: Pas nadat Graauw kort voor tijd 0-2 had gemaakt, zette de thuisploeg aan en moesten de bezoekers nog even in de beugels. Maar de 0-3 uit de counter hing toen ook eerder in de lucht dan een aansluitingstreffer van de Devo. Na 9 minuten had Fabian van Vliembergen de score al geopend. Hij lobde een afgeslagen corner in het doel. In de 85ste minuut schoot Johan Roodhuizen een vrije trap in de winkelhaak. De riante positie in de tweede periode kan Graauw met Pasen verzilveren in het inhaalduel met SDO’63.

SDO’63-Lepelstraatse Boys 2-2: De ploeg van trainer David Almekinders gaf in het laatste half uur met slordig spel een 2-0-voorsprong uit handen. SDO begon prima aan de wedstrijd en was in de eerste helft de bovenliggende partij. Dat resulteerde na een half uur spelen in de 1-0, die gemaakt werd door Ruud van Driessche. Na de pauze dacht SDO de wedstrijd in het slot te gooien toen Silvano de Visser in de 55ste minuut de score verdubbelde naar 2-0. De thuisploeg werd daarna echter slordig, waardoor de bezoekers konden aanhaken. Binnen tien minuten stond het 2-1 en vijf minuten later was de gelijkmaker een feit. In het resterende kwartier maakte geen van beide nog aanspraak op de overwinning. 

Corn Boys – SC Welberg 2-5: Na afloop van de wedstrijd ging het meer over beslissingen van de scheidsrechter dan over voetbal. Na tien minuten spelen kregen de bezoekers een discutabele penalty, die werd benut en voor rust liep Welberg uit naar een 1-3 voorsprong. Na negentig minuten spelen stond er 2-5 op het scorebord, maar ging het vooral over de twee rode kaarten voor de doelman van Corn Boys en assistent-trainer Siem Gans. Hij nam de taken van de zieke John Moes over. Ze kregen allebei een rode kaart voor commentaar op de leiding. In de slotfase werd ook nog de 3-5 afgekeurd vanwege vermeend buitenspel en dus moest Corn Boys opnieuw genoegen nemen met een nederlaag. Daardoor blijft de ploeg in de onderste regionen van de vijfde klasse, zondag wacht concurrent Hoofdplaat. De doelpunten van de thuisploeg werden gescoord door Kenneth van Zeele en Dario Sandrini.

Rimboe-Aardenburg 4-1: Tegen de ploeg met de minste verliespunten en de productiefste aanval in deze klasse was de 4-1-nederlaag van Aardenburg te billijken. Ruben Steutel scoorde voor de Zeeuws-Vlaamse ploeg voor rust de 1-1, maar de verwachte overwinning van Rimboe kwam er toch. Na rust (1-1) maakte Hakan Patan 2-1, waarna Joran van der Meijde de laatste twee goals maakte.