Volledig scherm
GPC Vlissingen (oranje) op archiefbeeld. © Johan Van Der Heijden

GPC Vlissingen wint uitduel op eigen veld

DISTRICTSBEKERVLISSINGEN - De Late goals van Lewedorpse Boys leveren niet altijd succes op. Dat bewees het bekerduel met Clinge (2-3) zaterdag. GPC Vlissingen speelde een uitwedstrijd op eigen veld en stapte na negentig minuten met drie punten van het strijdtoneel: 2-1-zege op Jong Ambon.

Groep 2-10. Jong Ambon-GPC Vlissingen 1-2: Op papier was Jong Ambon de thuisploeg, maar op het veld was dat niet het geval. De wedstrijd werd namelijk in Vlissingen gespeeld. ‘Uitploeg’ GPC boekte een nipte zege. Toch was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. De Vlissingers hadden bij het ingaan van de blessuretijd de zege eigenlijk al binnen. Dankzij Sven Ronde en Ruben Schotanus leidde GPC met 2-0. Giovanni Epskamp maakte er in de extra tijd nog 2-1 van.

Groep 2-12. Zaamslag-HVV’24 1-1: De doelpunten werden eerlijk verdeeld over beide bedrijven. In de eerste helft was het Zaamslag dat toesloeg. De thuisploeg ging daardoor met een voorsprong rusten. HVV’24 maakte na rust gelijk en daar bleef het bij. Daardoor komt Zaamslag op vier punten, na de eerdere zege tegen Graauw. HVV’24 heeft na twee remises op twee punten. Tegen Breskens werd het een week eerder ook al 1-1.

Groep 2-65. FC De Westhoek-De Noormannen 6-3: Bij rust was de marge twee doelpunten, na negentig minuten bedroeg het verschil drie. FC De Westhoek verdeelde de doelpunten eerlijk over beide helften: voor rust drie en na rust drie. De grote man aan de kant van de thuisploeg was Gijs van Duijvenbode. Hij was goed voor een hattrick.

Hansweertse Boys-IJzendijke afg: De wedstrijd kon niet doorgaan. IJzendijke meldde zich vrijdagavond laat af, omdat het niet voldoende spelers had voor het bekerduel. Of en wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, is nog niet bekend.

Groep 2-70. Spui-Patrijzen 1-1: Een positief resultaat voor Spui, liet de nieuwe trainer Marc de Kunder weten. ,,Vorig jaar verloor Spui met 6-1 en 8-0 van Patrijzen. Dan is dit al een hele vooruitgang natuurlijk. En Patrijzen speelt natuurlijk nog een klasse hoger ook nu.’’ Bij rust ging de thuisploeg nog aan de leiding. Hidde den Dekker was de doelpuntenmaker. Pas heel kort voor tijd kwam Patrijzen langszij. Mark Vermue schoot in blessuretijd een vrije trap binnen.

Groep 2-71. Lewedorpse Boys-Clinge 2-3: Waar Lewedorpse Boys vorig seizoen de titel pakte dankzij een late goal, kwam het late doelpunt tegen Clinge echter te laat. Bij rust stonden de bezoekers al op een 1-2-voorsprong en na de pauze maakten de Zeeuws-Vlamingen er 1-3 van. Kort voor tijd maakte Rick Iemanse er uit een vrije trap 2-3 van, maar dat leverde hem niets op. Vorig seizoen bezorgde juist Iemanse Lebo nog de titel met zijn late goal.

Groep 2-76. Cadzand-Aardenburg 1-3: Supporters die alleen de tweede helft konden bekijken in Groede, want daar werd de wedstrijd gespeeld, hadden flinke pech. Cadzand en Aardenburg kwamen de 1-3-eindstand voor rust namelijk al overeen. De thuisploeg, op papier tenminste, had de zaakjes achterin niet goed op orde voor de pauze en kon voorin te weinig gevaar zorgen om de zege van Aardenburg in gevaar te laten komen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement