Goes wint met 4-1 en gaat naar de play-offs

videoGOES – Goes maakte zondag duidelijk dat de nederlaag zeven dagen eerder bij degradant HBS een vergissing was. Op eigen veld werd alsnog de derde-periodetitel veiliggesteld en daarmee deelname aan de play-offs voor een plaats in de tweede divisie.

Goes won thuis met 4-1 van OSS’20, dat al zeker was van een plaats in de play-offs. De Zeeuwse derdedivisionist start woensdagavond in de play-offs met een thuiswedstrijd tegen FC Lienden, de nummer 15 uit de tweede divisie.

Volgens een beproefd recept plaatste Goes zich zondag voor het toetje van het seizoen: voor rust het verschil maken, na rust consolideren. Halverwege de eerste helft opende Steve Schalkwijk de score op aangeven van Jelle Klap.

Daarna ging het hard: Hiep Nguyen schoof niet veel later de 2-0 binnen en kort voor rust tekende Jelle Klap op aangeven van Tim de Winter voor nummer drie. Wedstrijd gespeeld. Na de pauze zorgde Schalkwijk voor 4-0, waarna OSS’20 vanaf elf meter nog iets terugdeed.

Goes kan daardoor opgaan voor de derde promotie op rij. De voorgaande twee seizoenen promoveerde de ploeg via de nacompetitie. Woensdag start Goes thuis tegen FC Lienden. Zondag 2 juni volgt de return.

Volledig scherm
© Johan van der Heijden

De winnaar van deze tweestrijd speelt tegen de winnaar van de tweekamp tussen ASWH en OFC. Wie deze dubbele confrontatie wint, speelt volgend seizoen in de tweede divisie.

Goes-OSS'20 4-1 (3-0)

22. Steve Schalkwijk 1-0
27. Hiep Nguyen 2-0
38. Jelle Klap 3-0
64. Steve Schalkwijk 4-0
68. Tony de Groot  4-1 (strafschop)

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement