Volledig scherm
Rogier Veenstra, hier op archiefbeeld, gaat met zijn ploeg de nacompetitie in om promotie naar de derde divisie af te dwingen. © Johan Van Der Heijden

Goes grijpt periodetitel en wil meer

BEEK-UBBERGEN - Hoofdklasser Goes tankte zondag een flinke dosis vertrouwen voor de nacompetitie. Door een overtuigende 0-6-zege bij BVC'12, stelde het de derde-periodetitel veilig. 

De ploeg van trainer Rogier Veenstra kende een bliksemstart. Na acht minuten schoot Francis Kabwe Manengela de openingstreffer tegen de touwen (0-1). Erwin Franse verdubbelde in de 23ste minuut de marge: 0-2. Vijf minuten later deed Remon de Vlieger ook nog een duit in het zakje. De 25-jarige spelverdeler kwam goed voor zijn man en tikte de 0-3 binnen. Kort voor de rust had Goes-goalie Brian Meulmeester geluk, toen BVC'12 de paal teisterde. Derhalve stond het met de rust 0-3.

Na de hervatting nam Goes geen gas terug. Kabwe Manengela nam in de 51ste minuut de 0-4 voor zijn rekening. Hierna legde arbiter Droge het duel tijdelijk stil, vanwege onweer. 

Nadat het duel was hervat, scoorde de uitploeg nog twee maal. Invaller Ray Kroon zette de 0-5 op het bord en Tim de Winter bepaalde de eindstand op 0-6. De derde-periodetitel werd zo een prooi voor promovendus Goes, dat een memorabel seizoen beleeft. Donderdag start de nacompetitie met een uitduel bij Silvolde. De Goes-trein van Veenstra ligt op topsnelheid. Promotie naar de derde divisie afdwingen is nu het doel. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘De volgende? Doe maar de grote buurman Ajax, in de Arena’
    PREMIUM

    ‘De volgende? Doe maar de grote buurman Ajax, in de Arena’

    AMSTERDAM - Tien minuten voor de aftrap blaast Jack van Gelder dikke wolken sigarenrook over de tribune. De anchorman van Ziggo Sport is een AFC’er in hart en nieren en is er eens goed voor gaan zitten. Want het duel in de eerste ronde van de KNVB beker met Telstar, dat zou wel eens een bijzonder potje kunnen worden. Iets meer dan twee uur later komt hij met een vrolijk gezicht de kleedkamer uit, waar de spelers luidruchtig hun feestje vieren. Van Gelder heeft aan één woord genoeg: ,,Lekker.’’