Volledig scherm
Valentijn van Keulen (links). © Ron Quinten

Glansrol Van Keulen niet genoeg voor tweede plaats Kloetinge

KLOETINGE – Zaterdag-eersteklasser Kloetinge greep op de slotdag van de competitie naast de tweede plaats. Het won zelf ruim van Nieuwenhoorn (6-1), maar concurrent Brielle gooide roet in het eten door kampioen Feyenoord te verslaan.

Na twaalf minuten was het al raak voor Kloetinge. Op aangeven van Valentijn van Keulen maakte Maarten van Vooren er 1-0 van. In de 36ste minuut stond het zelfs al 3-0 voor de Zeeuwen. Remco van Tiggele en Tom de Bonte vergrootten de marge, beiden opnieuw na een assist van Van Keulen.

Meteen na die derde Kloetinge-treffer werd het 3-1. Het lukte Nieuwenhoorn zelf niet te scoren, maar basisdebutant Gino Secreve hielp een handje en werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Spannend werd het daardoor niet, helemaal omdat De Bonte er voor rust nog 4-1 van maakte.

Bij rust stond nummer twee Brielle op 1-1 tegen koploper Feyenoord. Met die stand zou de missie van Kloetinge, om tweede te worden, slagen. Want zelf ging het ook in de tweede helft door met scoren. Van Tiggele maakte er met zijn tweede doelpunt 5-1 van voor de Zeeuwse formatie.

Ook Van Keulen bekroonde zijn goede optreden nog met een treffer. De jongeling zorgde met zijn eerste competitiedoelpunt voor de 6-1. Toch was het niet genoeg voor plek twee. Brielle zette de 1-1-ruststand tegen Feyenoord namelijk om in een 4-1-overwinning.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ploeterend Hoek moet derde nederlaag op rij slikken
    DERDE DIVISIE ZATERDAG I Video

    Ploeterend Hoek moet derde nederlaag op rij slikken

    HOEK – De thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen was zaterdagmiddag nog maar negen minuten oud, toen Hoek al aan een kansloze middag bezig leek te zijn. Door twee treffers van de bezoekers (0-2) liep de derdedivisionist razendsnel achter de feiten aan. Na de 0-3 kort na rust leek het duel definitief gespeeld, maar in de slotfase kende Hoek onverwacht nog een opleving. Die kwam echter te laat, waardoor de ploeg van Hugo Vandenheede met 3-4 onderuit ging.