Volledig scherm
Smerdiek verloor zaterdag met 8-0 van Wieldrecht. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Gehavend Smerdiek krijgt flinke draai om de oren

DERDE KLASSE BVLISSINGEN - Hekkensluiter Smerdiek moest in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal bij het sterke Wieldrecht een monsternederlaag incasseren (8-0) en heeft in feite enkel DHV nog maar meer in het vizier. Noad’67 pakte iets verderop in Dordrecht, bij Dubbeldam, een belangrijke driepunter: 1-2. Het duel tussen ZSC’62 en WHS werd afgelast.

Wieldrecht-Smerdiek 8-0: Met zeven invallers was er voor Smerdiek geen eer te behalen bij het sterke Wieldrecht. Blessures, schorsingen en vakanties hadden de selectie van Bram Kot zwaar uitgehold. Noodgedwongen moest zelfs veldspeler Erik van Haaften tussen de palen starten. Juist Van Haaften liet al vroeg in de wedstrijd een balletje los, waardoor de thuisclub gemakkelijk aan de 1-0 voorsprong kwam. Bij rust stond het 4-0. Op de 8-0 viel volgens Kot weinig af te dingen. ,,Het was eenrichtingsverkeer. We hadden gewoon te weinig jongens die dit niveau aankunnen.’'

Dubbeldam-Noad’67 1-2: Kort na rust brak Frank den Engelsman de score open, na een inleidende actie van Armin Geense: 0-1. Een kwartier voor het einde was Geense ook de aangever bij de 0-2 van Arjan Moerland. Julian de Heer miste vervolgens nog een open kans op de bevrijdende derde treffer. Pas op de valreep kwam de thuisclub met een afstandsschot van Coen Vogel dichterbij: 1-2. Noad-coach Perry Snoep kon geen beroep doen op basisspelers als Rob den Engelsman, Joost de Witte, Justin Moerland en Lars Steijn. ,,Als team hebben we de drie punten over de streep getrokken.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Swingend Hoek legt in Sneek beslag op tweede-periodetitel
  DERDE DIVISIE ZATERDAG/VIDEO

  Swingend Hoek legt in Sneek beslag op twee­de-periodeti­tel

  SNEEK – Dankzij een klinkende overwinning op ONS Sneek legde Hoek zaterdagmiddag beslag op de tweede-periodetitel in de derde divisie. Ruim acht maanden nadat de ploeg promoveerde vanuit de hoofdklasse, weet het dat het na het reguliere seizoen opnieuw mag strijden om promotie, deze keer naar de tweede divisie. Er is ook nog een kans dat het die play-offs niet hoeft te spelen, want na de 1-5-zege in Friesland blijft de ploeg ook nog steeds een titelkandidaat.
 2. Jonathan Constansia: Ik zweer het, ik ben echt niet de moeilijkste
  PREMIUM

  Jonathan Constansia: Ik zweer het, ik ben echt niet de moeilijk­ste

  TERNEUZEN - Tijdens de laatste training voor het duel met ONS Sneek, grijpt Jonathan Constansia donderdagavond ineens naar zijn gezicht. In een duel met Daniel Akindayini is hij geraakt door de arm van de Engelse spits, precies op zijn oog. ,,Ik was even een deel van mijn zicht kwijt’’, zegt de middenvelder tegen fysiotherapeut Ruben Deij. Zijn trainer, Hugo Vandenheede, komt polshoogte nemen. Je ziet de trainer denken: als ‘Jona’ tegen Sneek maar kan spelen. ,,Al kan ik maar door één oog wat zien; ik speel gewoon’’, is Constansia stellig.