Volledig scherm
FC De Westhoek (lichtblauw shirt) speelde zaterdag gelijk tegen SKNWK en verloor daarmee de tweede plaats aan Vrederust. © Dirk Jan Gjeltema

FC De Westhoek raakt plek twee kwijt in derby

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - In de vierde klasse B boekte koploper Duiveland zaterdag een 1-7-overwinning op Waarde. FC De Westhoek kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij SKNWK en zag Vrederust de tweede plek overnemen. Die ploeg won met 6-0 van Hansweertse Boys.

Rillandia versloeg DwO’15 met 3-2 en Stavenisse pakte drie punten door met 6-4 van Vosmeer te winnen. SPS won met 2-0 van VVC’68. De wedstrijd tussen WIK’57 en Brouwershaven werd afgelast.

Waarde-Duiveland 1-7: Duiveland speelde zeker niet best en Waarde kwam er af en toe gevaarlijk uit. Joran Maliepaard opende vanaf elf meter de score, maar Yannick Ekangamene kopte de gelijkmaker in het doel. Maliepaard stelde orde op zaken door de 1-2 te maken. De formatie van Rohan de Geus voetbalde slordig, maar was in het tweede bedrijf een maatje te groot voor Waarde. Dylan van Klinken zorgde voor 1-3, Maliepaard maakte er 1-4 van en Rik Butijn verschalkte zijn eigen doelman. Topschutter Maliepaard mikte ook nog zijn vierde van de middag raak. Het slotakkoord was voor Rudi Koster, hij bepaalde de eindstand op 1-7.

Vosmeer-Stavenisse 4-6: In een doelpuntrijke derby was het Arjen de Heer die de 0-1 op het scorebord zette. Joshua van Willigen zag een schot van afstand in het doel belanden en Thijs van Zanten zette Vosmeer op een 2-1 voorsprong. De Heer zette de stand weer op 2-2 en Fernando Ketting zorgde voor een 2-3 ruststand. Martin Westdorp kopte de 2-4 raak en uit een strafschop bracht Jeffrey Kruf Vosmeer weer dichterbij. Nadat Jeroen ten Hove voor 4-4 had gezorgd kreeg Remy Cappellen zijn tweede gele kaar en moest de thuisploeg met een man minder verder. Dankzij twee mooi ingeschoten vrije trappen van Jos van der Jagt ging Stavenisse met de zege aan de haal.

Vrederust-Hansweertse Boys 6-0: De Brabanders voetbalden goed, maar waren heel slordig in het strafschopgebied van de hekkensluiter van de vierde klasse B. De bezoekers kwamen er niet aan te pas en creëerden geen enkele kans. Vrederust had de dubbele cijfers kunnen halen, maar liet dit na. Voor rust waren Chiel Knoet, Wessel Deusing en Dave Wils trefzeker. In het tweede bedrijf mikten Yannick Broeren, Wils en Arjan van de Watering nog raak voor de Halsterse ploeg.

SPS-VVC’68 2-0: In een leuke en sportieve wedstrijd begon VVC’68 sterk, maar naar verloop van tijd nam SPS het heft in handen. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en legden veel strijd en beleving op de mat neer. SPS kwam goed uit de kleedkamers in de tweede helft en Maurice Lindhout speelde de laatste man van VVC’68 uit en prikte de openingstreffer raak. Hierna kon SPS het oude vertrouwde spelletje spelen en waren de bezoekers niet bij machte om iets te doen. Kevin Uijl bepaalde de eindstand op 2-0.

SKNWK-FC De Westhoek 1-1: De wedstrijd was nog twee minuten oud of FC de Westhoek kreeg al een strafschop. Die werd door Gijs van Duijvenbode raak geschoten. Hierna volgde een wedstrijd waarin de bezoekers niet al te best voetbalden en zowel SKNWK als FC de Westhoek kansen kregen op de gelijkmaker of zelfs meer. Uiteindelijk zorgde Robert Padmos voor een terechte 1-1 eindstand in deze Schouwse derby.

Rillandia-DwO’15 3-2: De formatie van Johan Sulkers opende sterk en hield dit de gehele eerst helft vol. Wessel in de Weij opende de score en Ali Gunes maakte er 2-0 van. Rillandia verzuimde om er 3-0 van te maken en dus hield DwO’15 hoop. De thuisploeg begon slecht aan de tweede helft en begon fouten te maken. Daar zeiden de bezoekers dankjewel tegen en niet veel later stond het weer 2-2. Nicky Vermeule en Rik Witkam troffen doel voor DwO’15. Hierna nam Rillandia het heft weer in handen kopte Laurent Roeland hard op de kruising. Zijn volgende kopbal was wel raak en zo bleven de drie punten in Rilland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement