Een derde stunt zit er niet in voor Groede

NACOMPETITIE 3E/4E KLASSE VIDEOGOES - De voetballers van Groede zijn er zondag niet in geslaagd promotie naar de derde klasse af te dwingen. Op het veld van Goes verloor de Zeeuws-Vlaamse formatie in de finale van de nacompetitie met 1-3 van Victoria'03.

Groede mag de verrassing van de nacompetitie genoemd worden. De nummer acht van de vierde klasse A schakelde na strafschoppen derdeklasser Clinge uit en was ook Sprundel, de nummer twee van de vierde klasse B, de baas. Die ploeg werd na verlenging met 3-4 verslagen, dankzij twee comebacks. Maar tegen Victoria'03 kwam het niet zo ver.

Volledig scherm
Een beeld uit het nacompetitieduel van Groede (blauw-zwart) met Clinge, dat Groede na strafschoppen won. © Camile Schelstraete

De Brabanders namen in Goes al na twaalf minuten een voorsprong. Adje Wagemakers kopte bij de tweede paal de 0-1 binnen. Twee minuten later was Groede twee keer gevaarlijk, via Toon van Parijs en Bart van den Hemel. Zij slaagden er echter niet in de stand gelijk te trekken. Doelman Ricky Verkruijsse voorkwam daarna met een prima redding de 0-2.

Groede ging met een 0-1-achterstand rusten, maar kreeg tien minuten na de pauze een enorme kans om gelijk te maken. De mogelijkheid was echter niet aan Jan Willem de Rooij besteed. Tien minuten later waren het juist de Brabanders die opnieuw toesloegen. Balverlies bij Groede werd afgestraft door Tom Bosma, die Victoria'03 aan een comfortabele 0-2-voorsprong hielp.

Toen Miklo de Jong er een kwartier voor tijd 0-3 van maakte, was het duel definitief beslist. Nick van Belois redde nog wel de eer namens Groede. Op aangeven van Van den Hemel bepaalde hij de eindstand op 1-3. Geen promotie dus voor Groede, dat zo dapper den strijde trok in de nacompetitie. De ploeg speelt volgend seizoen wederom in de vierde klasse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Istvan Bakx heeft op zijn 33ste toch nog een mooi avontuur te pakken
  PREMIUM

  Istvan Bakx heeft op zijn 33ste toch nog een mooi avontuur te pakken

  DEN BOSCH - Een week geleden vertelde Istvan Bakx over zijn eerste weken bij Spakenburg, de club waar hij dit seizoen eigenlijk zou gaan voetballen. ,,Alleen als er nog iets moois en leuks op mijn pad komt, kan dat nog veranderen’’, zei hij toen met een knipoog. De contacten met Ajax Cape Town waren toen al gelegd, maar lange tijd leek een overgang naar Zuid-Afrika er niet in te zitten. Tot hij zondag werd gebeld en het licht alsnog op groen ging.
 2. Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  HOEK - Lieven Gevaert wordt de nieuwe trainer van HSV Hoek. De 42-jarige Belg is de opvolger van zijn landgenoot Hugo Vandenheede, die ruim twee weken geleden plotseling opstapte bij de derdedivisionist. Gevaert zat sinds begin mei zonder club, nadat hij was ontslagen bij fusielclub Mandel United. Twee weken geleden was Gevaert toeschouwer bij het oefenduel tussen Hoek en FC Knokke, zaterdag zag hij het bekerduel met SV TOP.