Volledig scherm
Terneuzen-trainer Eddy van der Hooft. © Boaz Timmermans

Eddy van der Hooft looft karakter en spel Terneuzen

Philippine-VVR 1-4: Een kansloze nederlaag voor de thuisploeg, zo vond Philippine-trainer John Karelse. ,,Buiten de goal hebben we eigenlijk niets gecreëerd. Het was overigens wel een prima doelpunt. Onze linksback Amidu Tanko denderde over alles en iedereen heen en ging één op één op de keeper af." Het doelpunt van Tanko betekende na twaalf minuten de openingstreffer. Na een 1-2-ruststand werd het uiteindelijk ook nog 1-4. Karelse: ,,VVR had vandaag veel meer de wil om te winnen. Volgende week zullen we tegen Roosendaal (de koploper) uit een ander vaatje moeten tappen."

Steenbergen-Terneuzen 2-2: Terneuzen zag aanvoerder Jarno Waebeke in de warming-up geblesseerd afhaken, waardoor de licht geblesseerde Marc Verwei alsnog in de basis startte. Verwei versierde na ruim tien minuten spelen een strafschop, die door Can Kiran om zeep werd geholpen. ,,En toen waren we het even helemaal kwijt", zag Terneuzen-trainer Eddy van der Hooft. ,,De 1-0 konden ze zo vrij aan de eerste paal binnenkoppen, en na twintig minuten viel ook al de 2-0." Uiteindelijk was Van der Hooft niet ontevreden, ook omdat Jahrdell Constansia na rust twee keer trefzeker was. Eerst uit een voorzet van Verwei, later was hij attent op een rebound. ,,We hebben eigenlijk prima gevoetbald en karakter getoond. Het kan niet altijd feest zijn."

Clinge-Gastel 0-1: De bezoekers kwamen na 35 minuten spelen met een man meer te staan doordat Thomas Leegwater net buiten het zestienmetergebied onderuit was gehaald door de keeper. Gastel deed er daardoor een schepje bovenop en kwam na 66 minuten spelen ook op voorsprong door een mooi schot vanaf randje zestien. Ondanks de man-meer-situatie kon Clinge eigenlijk nauwelijks gevaarlijk worden. ,,Dit voelt echt als een enorme teleurstelling", reageerde Clinge-trainer Mario Vermeirssen. Door het verlies staat de degradatiekandidaat nu op een gedeelde voorlaatste plaats.

MOC'17-HVV'24 4-3: Door het verlies heeft HVV'24 nu al acht wedstrijden op rij niet weten te winnen. En dat kwam met name door de zwakke start, want al na twee minuten lag de bal in het netje. De ruststand was zelfs 3-0 in het voordeel van MOC'17, dat getraind wordt door Terneuzenaar Ardian Lekaj. ,,Het voelde als een serieuze deuk, maar toch kwamen we enorm sterk terug", zo zei HVV'24-trainer Pieter Ongena. ,,Een kwartier na rust stond het alweer 3-3." Voor HVV'24 scoorden Niels Breijaert, Lamine Tew en Jozué Weever. Toch was het uiteindelijk niet genoeg voor een punt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement