Volledig scherm
DwO'15 (rood-witte shirts) heeft de belangrijke vierde plek nu in handen na de zege op FC de Westhoek. © Marieke Mandemaker

DwO'15 verovert de belangrijke vierde plek met klinkende zege

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal is alleen de strijd om plek vier nog interessant. De ploeg die vierde wordt, bemachtigt het laatste ticket voor de nacompetitie. DwO’15 won met 1-6 bij FC de Westhoek en staat nu op die plek. 

SPS verloor met 3-2 van Vrederust en zakte naar plaats vijf. Kampioen Duiveland versloeg Stavenisse met 8-2 en SKNWK legde er negen in tegen Brouwershaven: 1-9. Waarde boekte een 5-1-overwinning op Vosmeer en WIK’57 won met 1-0 van Rillandia.

FC de Westhoek-DwO’15 1-6: De thuisploeg begon niet eens zo slecht, maar toch liep FC de Westhoek al snel achter de feiten aan. DwO’15 voetbalde fris en fruitig en kwam door een doelpunt van Rafael Pinto op 0-1. Hierna was het de beurt aan Joel Danielse. De spits zorgde voor de 0-2, 0-3, 0-4 en de 0-5. Hierna maakte Rik Witkam het halve dozijn treffers vol voor de bezoekers. Gijs van Duijvenbode redde nog de spreekwoordelijke eer door voor 1-6 te zorgen.

Duiveland-Stavenisse 8-2: Het had af en toe wat weg van een potje zomeravondvoetbal. Beide ploegen spelen nergens meer voor. Zo kwamen de bezoekers op 0-1 doordat Adriaan Jansen een te korte terugspeelbal in het doel schoot. Hidde van Duijn trok de stand weer in evenwicht en Robbert de Bruine maakte er 2-1 van. Doelman Simon de Bruine schoot zijn tweede strafschop van het seizoen raak en Barry Steenpoorte zorgde voor de 4-1. Na rust schoot Van Duijn de 5-1 raak en deed Rudy Ridderhof nog wat terug voor Stavenisse. De ingevallen Joran Maliepaard pikte ook nog twee doelpuntjes mee (6-2 en 8-2). Tussendoor had Dylan van Klinken de 7-2 gemaakt. Duiveland eindigde het duel met tien man doordat goalie Simon de Bruine rood kreeg, omdat hij de bal met zijn hand beroerde buiten het strafschopgebied.

Brouwershaven-SKNWK 1-9: De bezoekers waren in het eerste bedrijf beter zonder echte grote kansen te krijgen. Robert Padmos zorgde voor de 0-1 en twee minuten later stond het 1-1 door een doelpunt van Bryan van Mourick. Jarno van Nieuwenhuize bracht SKNWK weer op voorsprong. Kort voor rust scoorde SKNWK twee keer kort achter elkaar. Simon van Dongen en Mark Bleiji waren de doelpuntenmakers. Brouwershaven was niet bij machte om iets terug te doen en de bezoekers creëerden volop kansen na de pauze. Van Nieuwenhuize zorgde voor de 1-5, Van Dongen voor de 1-6. De 1-7 betekende de derde treffer van Van Nieuwenhuize. Karl Hanse schoot de 1-8 op het scorebord en de eindstand werd op 1-9 bepaald door een doelpunt van Kevin Schiettekatte.

Vrederust-SPS 3-2: SPS begon sterk. De formatie uit Poortvliet was gedreven en een stuk feller dan een zwak Vrederust. Na een goede aanval opende Wilmer de Jong de score voor de bezoekers. SPS kreeg voldoende kansen, maar die werd niet afgemaakt. Kort na rust pegelde Marnix van der Slikke een vrije trap in de kruising en toen ging Vrederust pas voetballen. Door de aansluitingstreffer van Wessel Deusing kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Brabanders. Bart van Tilborgh strafte een blunder bij SPS af en een makkelijk gegeven strafschop werd raak geschoten door Deusing.

WIK’57-Rillandia 1-0: De eerste tien minuten waren duidelijk voor Rillandia. De equipe van Johan Sulkers kreeg ook twee grote mogelijkheden. Hierna pakte de thuisploeg het op en kreeg het kansen. Alleen het vizier stond niet op scherp. Twee keer werd de lat geraakt door WIK’57. Een sterker WIK’57 kwam toch nog op voorsprong. Camiel Kleppe strafte een blunder bij de bezoekers af. Het laatste kwartier voerde Rillandia de druk op zonder echt gevaarlijk te worden.

Waarde-Vosmeer 5-1: Bij Waarde ging het bij vlagen moeizaam. Vosmeer had maar de beschikking over elf spelers en die weerden zich kranig. Rik Butijn opende de scoorde voor de thuisploeg en na de rust zette Jeffrey Kruf de tussenstand op 1-1. Na de tweede treffer van Butijn was het verzet bij de bezoekers definitief gebroken. Relatief gemakkelijk liep Waarde uit naar een grotere uitslag. Davey Tolhoek werkte de 3-1 in het doel en Iman Noordam zorgde voor de 4-1. Joep Krijger bepaalde de eindstand op 5-1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
  PREMIUM

  PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

  EINDHOVEN - Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’
 2. Lelijke overwinning smaakt verschrikkelijk zoet voor Bakx en Bliek
  PREMIUM

  Lelijke overwin­ning smaakt verschrik­ke­lijk zoet voor Bakx en Bliek

  DEN BOSCH - Zijn warming-up is al veertig minuten aan de gang en hij huppelt steeds van zijn linker- naar zijn rechterbeen. Ondertussen gaat zijn blik geregeld richting zijn trainer. ,,Ik zat echt te zenuwlijen’’, zegt Julius Bliek later. ,,Wanneer gaan we voor plan B, wanneer kom ik er in?’’ Het duel tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles is 89 minuten oud als hij er eindelijk in mag. Nog geen minuut later ziet hij hoe Jeroen Veldmate vlak voor zijn neus de bevrijdende 0-1 binnenkopt, recht voor het uitvak, dat ontploft.