Duel met Dovo krijgt nog een staartje voor Hoek

video'sHOEK – Nadat Hoek het nieuwe jaar met twee klinkende overwinningen was begonnen, raakte het zaterdag de ongeslagen status op eigen veld kwijt. In de thuiswedstrijd tegen Dovo keek de ploeg van trainer Hugo Vandenheede al binnen twee minuten tegen een 1-0-achterstand aan en halverwege stond het 0-2. Die tikken kwam Hoek niet meer te boven, waarmee de derde nederlaag van het seizoen een feit was (0-2).

Volledig scherm
Rik Impens geeft de bal voor maar ook deze kans zal niets opleveren voor Hoek. Rechts Dovo-doelman Rodney Ubbergen, die allerlei geluiden naar zijn hoofd kreeg geslingerd. © Camile Schelstraete

De beul heette Joshua Patrick, die beide treffers van de ploeg uit Veenendaal voor zijn rekening nam en zijn totaal daarmee op negentien treffers bracht. De spits stond na anderhalve minuut op de juiste plaats om de 0-1 binnen te tikken en was vlak voor rust opnieuw trefzeker. Bij zijn tweede goal van de middag kreeg hij hulp van de defensie van Hoek. Lionel Fitsch speelde de bal te zacht breed op zijn kompaan Kim van den Bergh, Patrick was er als de kippen bij om de bal te onderscheppen en rondde vervolgens af zoals een spits dat moet doen: 0-2.

Fitsch was centraal achterin de vervanger van de geschorste Gert-Jan van Leiden. Jonathan Constansia, ook geschorst, werd op het middenveld vervangen door Marijn Wijkhuijs. De jonge linkspoot had zijn handen vol aan Roy Bakkenes, de ervaren aanvallende middenvelder van Dovo, die altijd de lijnen uitzet. Dat middenveld kreeg Hoek geen moment in handen, waarna Wijkhuijs in de rust zijn plek moest afstaan aan Jelle Klap. Met die wissel kreeg Hoek wel wat meer grip op de wedstrijd, maar echte kansen wist de ploeg nauwelijks te creëren. Dovo bleef gevaarlijk op de counter en hield de boel achterin dicht.

Duel stilgelegd

Halverwege de eerste helft werd het duel stilgelegd nadat Dovo-aanvoerder Joshua Patrick de bal buiten de lijnen had geschoten. De spelers van de ploeg uit Veenendaal beklaagden zich bij scheidsrechter Prooi over de geluiden die werden gemaakt door een groepje Hoek-supporters dat achter het doel van keeper Rodney Ubbergen stond. Die geluiden waren niet voor iedereen goed hoorbaar, waardoor voor veel toeschouwers onduidelijk was waarom het duel even werd onderbroken. 

Jonathan Constansia, die achter de dug-out van Hoek stond, ging verhaal halen bij de supporters van Hoek en vertelde ze dat het klaar moest zijn. ,,Ik kreeg meteen een grote bek van gastjes van zeventien, achttien jaar’’, zei de 32-jarige middenvelder later. De supporters verklaarden later aan Constansia dat ze het geluid van een pauw na probeerden te doen, vanwege het kapsel van doelman Ubbergen.  De spelers van zowel Hoek als Dovo hadden het op hun beurt over ‘apengeluiden’.

Quote

Je moet aan dat soort mensen niet te veel aandacht geven. Het is jammer dat het gebeurt

Joshua Patrick, aanvoerder van Dovo, tegen de Veenendaalse Krant

Na afloop reageerde Joshua Patrick op het voorval. ,,Je moet aan dat soort mensen niet te veel aandacht geven”, zei de aanvoerder van Dovo tegen de Veenendaalse Krant. ,,Het is jammer dat het gebeurt. Toch wil ik benadrukken dat het grootste gedeelte van de Hoek-supporters wél sportief was en mij zelfs complimenten gaf voor de wedstrijd. Het is dus een klein deel dat het verziekt.” Patrick vertelde ook dat de spelers van Hoek zich schaamden voor het groepje supporters. ,,Zij zeiden mij dat ze ook van het veld zouden stappen als het door bleef gaan. Dat vind ik echt klasse van ze.”

Nadat het duel was hervat bleef het stil achter het doel van Rodney Ubbergen. De kans is wel groot dat het incident nog een staartje krijgt. Verschillende spelers van Hoek nemen het voorval hoog op en zijn benieuwd of de leiding van de club op gaat treden tegen het groepje fans. De supporters zullen hun kant van het verhaal willen vertellen in een gesprek met het bestuur. Daarna moet meer duidelijk zijn.

Hoek-Dovo 0-2 (0-2). 2. Joshua Patrick 0-1, 42. Joshua Patrick 0-2. Scheidsrechter: C. Prooi (Hellevoetsluis). Gele kaart: Zinho Chergui (Hoek). Aantal toeschouwers: 700.

Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Lionel Fitsch, Kim van den Bergh, Zinho Chergui (64. Karim Bannani); Reguillo Vandepitte, Rik Impens, Marijn Wijkhuijs (46. Jelle Klap); Ruben de Jager, Kyle Doesburg en Gianni Tiebosch (73. Yves Nyemb).

Dovo: Rodney Ubbergen; Muhamed Velagic, Nando Wormgoor, Yannick Zeeman, Mitchell de Zwart; Enrico Patrick (73. Lars Middelwijk), Simon van Zeelst, Roy Bakkenes, Salim Amerzgiou; Joshua Patrick (90. Leon Toonen) en Kesly den Haag (88. Tarik El Khoulati).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement