Volledig scherm
Thomas de Rijke (11) maakte beide doelpunten voor Zeelandia Middelburg tegen Kruisland. © Rick Sturm

Dubbelslag De Rijke helpt Zeelandia Middelburg langs Kruisland

TWEEDE KLASSE EMIDDELBURG - Op eigen veld rekende tweedeklasser Zeelandia Middelburg zondag af met Kruisland. Door twee doelpunten van Thomas de Rijke werd het 2-0 voor de Zeeuwen, die na dit seizoen de overstap maken naar het zaterdagvoetbal.

Zeelandia Middelburg was de gevaarlijkste ploeg, maar slaagde er aanvankelijk niet in de mogelijkheden te benutten. De Rijke kreeg een aantal aardige kansen, maar scoorde niet. Ook Collin van den Berg was dicht bij een treffer, maar zijn vrije trap viel net niet binnen. Ook Kruisland werd een keer gevaarlijk, maar Zeelandia-goalie Matthew Lentink hield zijn doel schoon. Daardoor stond het bij rust 0-0.

Na de pauze was het de bedrijvige De Rijke die het verschil maakte, nadat de Middelburgers opnieuw kansen hadden gehad op de openingstreffer. Uit een goede steekpass van Samet Dogan zorgde de aanvaller voor de 1-0. Nadat De Rijke ook de 2-0 had gemaakt, was de wedstrijd gespeeld. Tussen de twee treffers door had Dennis Kovacevic een strafschop gemist en Kruisland een rode kaart gekregen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
  PREMIUM

  PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

  EINDHOVEN - Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’
 2. Lelijke overwinning smaakt verschrikkelijk zoet voor Bakx en Bliek
  PREMIUM

  Lelijke overwin­ning smaakt verschrik­ke­lijk zoet voor Bakx en Bliek

  DEN BOSCH - Zijn warming-up is al veertig minuten aan de gang en hij huppelt steeds van zijn linker- naar zijn rechterbeen. Ondertussen gaat zijn blik geregeld richting zijn trainer. ,,Ik zat echt te zenuwlijen’’, zegt Julius Bliek later. ,,Wanneer gaan we voor plan B, wanneer kom ik er in?’’ Het duel tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles is 89 minuten oud als hij er eindelijk in mag. Nog geen minuut later ziet hij hoe Jeroen Veldmate vlak voor zijn neus de bevrijdende 0-1 binnenkopt, recht voor het uitvak, dat ontploft.