Volledig scherm
Thomas de Rijke (11) maakte beide doelpunten voor Zeelandia Middelburg tegen Kruisland. © Rick Sturm

Dubbelslag De Rijke helpt Zeelandia Middelburg langs Kruisland

TWEEDE KLASSE EMIDDELBURG - Op eigen veld rekende tweedeklasser Zeelandia Middelburg zondag af met Kruisland. Door twee doelpunten van Thomas de Rijke werd het 2-0 voor de Zeeuwen, die na dit seizoen de overstap maken naar het zaterdagvoetbal.

Zeelandia Middelburg was de gevaarlijkste ploeg, maar slaagde er aanvankelijk niet in de mogelijkheden te benutten. De Rijke kreeg een aantal aardige kansen, maar scoorde niet. Ook Collin van den Berg was dicht bij een treffer, maar zijn vrije trap viel net niet binnen. Ook Kruisland werd een keer gevaarlijk, maar Zeelandia-goalie Matthew Lentink hield zijn doel schoon. Daardoor stond het bij rust 0-0.

Na de pauze was het de bedrijvige De Rijke die het verschil maakte, nadat de Middelburgers opnieuw kansen hadden gehad op de openingstreffer. Uit een goede steekpass van Samet Dogan zorgde de aanvaller voor de 1-0. Nadat De Rijke ook de 2-0 had gemaakt, was de wedstrijd gespeeld. Tussen de twee treffers door had Dennis Kovacevic een strafschop gemist en Kruisland een rode kaart gekregen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschouwers’
    video

    Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschou­wers’

    VLISSINGEN - In de derde divisie zijn de twee Zeeuwse clubs al een maand onderweg, komend weekend gaan ook de overige voetbalclubs van start in de verschillende competities. Genoeg te bespreken dus in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de PZC Voetbal Vodcast, waarbij presentator Juriën Dam in gesprek gaat met sportverslaggevers Barry van der Hooft en Rudy Boogert.