Volledig scherm
Luctor Heinkenszand pakte zaterdag de tweede-periodetitel én nam de koppositie over. © Marcelle Davidse

Dubbel feest voor promovendus Luctor Heinkenszand

DERDE KLASSE A - videoVLISSINGEN - Luctor Heinkenszand sloeg in de derde klasse A een dubbelslag. Zelf won de promovendus met 0-2 bij Kruiningen, waardoor de tweede-periodetitel werd binnengehaald. Door de verrassende thuisnederlaag van Walcheren tegen VCK (1-2) nam de fusieploeg ook nog eens de koppositie over. Walcheren staat op twee punten, maar heeft nog wel een duel minder afgewerkt. Zaamslag, ‘s-Heer Arendskerke, Veere, RCS en Vlissingen proefden eveneens het zoet van de overwinning.

Kruiningen-Luctor Heinkenszand 0-2: Na negen minuten schoot Tom Blomaard via een Kruiningen-verdediger Luctor Heinkenszand al naar een 0-1-voorsprong. Kruiningen maakte er een echte wedstrijd van en bleef lang in een goed resultaat geloven. In de slotfase werden de bezoekers eerst een penalty onthouden, maar in blessuretijd kreeg de ploeg die alsnog toen Tom Blomaard naar de grond ging. Vanaf de stip maakte Blomaard zelf de 0-2.

Walcheren-VCK 1-2: ,,Het is honderd procent terecht dat VCK heeft gewonnen. Ik kan mijn spelers niks kwalijk nemen, want het zat er gewoon niet in vanmiddag. VCK was de betere ploeg’’, erkende Walcheren-trainer Kevin Hollander. Zijn ploeg begon nog wel goed want al in de tweede minuut zorgde Gino Zupelli voor de 1-0. Rick Tramper hielp VCK op een strategisch goed moment, in blessuretijd van de eerste helft, na een afgeslagen corner aan de 1-1. Na rust creëerde Walcheren, op één schot van Zupelli na, niks meer. Via Jesper Harinck, die langs een aantal verdedigers sneed, kwam VCK vervolgens aan de winst.

Kapelle-Zaamslag 0-1: ,,We speelden de eerste helft goed, maar we beloonden ons weer eens niet’', keek Kapelle-leider Harry de Waard terug op het duel. Kansen voor Martijn van der Poel en Jordy Matondo werden onschadelijk gemaakt door doelman Dominique Pijpelink of verdwenen net over de Zaamslagse goal. Na rust was Kapelle voetballend iets minder, maar kreeg het via Jan-Corné van der Wekken nog een goede kans op de 1-0. Waar Kapelle niet scoorde, deed Zaamslag dat wel. In de 83ste minuut schoot Maikel Krans zijn ploeg naar de niet verdiende zege.

De Noormannen-’s-Heer Arendskerke 2-4: Sander Goedegebure maakte de 0-1 en na acht minuten scoorde Erwin Pouwelse uit een vrije trap al de 1-1. De Noormannen raakten daarna de lat en Dylan Maljers miste een dot van een kans voordat Michel Harinck Arendskerke na 24 minuten aan de 1-2 hielp. In het tweede bedrijf kreeg Maljers een kans op de 2-2, maar zijn kopbal ging over. Dennis Goedegebure zorgde voor de 1-3, maar met een fraaie volley tekende Marlo Janisse voor de 2-3. Met zijn tweede goal, nadat Noormannen een kans op de 3-3 had laten liggen, besliste Harinck het duel definitief.

Veere-FC Dauwendaele 2-1: Een verdiende overwinning voor Veere. Binnen tien minuten zat de thuisploeg door twee doelpunten van Robin de Rijke al op rozen. Vijf minuten voor de pauze kwam Dauwendaele via Jan-Willem van Vooren terug tot 2-1. In de tweede helft miste Veere de nodige scherpte bij een aantal goede kansen, maar de ploeg had geluk dat ook bij Dauwendaele in de slotfase het vizier niet op scherp stond. Zodoende werd de vijfde overwinning voor Veere een feit.

RCS-GPC Vlissingen 4-0: Een regelmatige overwinning voor de ploeg uit Oost-Souburg. De eerste twintig minuten gingen nog wel gelijk op, maar na de 1-0 van Morad Bobouh in de 21ste minuut trok RCS het duel naar zich toe. Via Yordi Nijland werd het in de 32ste minuut al 2-0. De eerste kans van de tweede helft leverde zes minuten na de pauze via Nijland direct de 3-0 op en Bobouh scoorde in de 61ste minuut met zijn tweede treffer de 4-0.

VC Vlissingen-Bevelanders 2-1: De eerste helft golfde het spel op en neer en kwam Bevelanders op een 0-1-voorsprong toen Quinten Leenpoel doel trof uit een rechtstreekse vrije trap. De tweede helft was Vlissingen duidelijk sterker en dat vertaalde zich in twee doelpunten. Eerst kopte Emilio Jangbahadoer raak na een vrije trap en daarna zat het Vlissingen niet tegen toen een inzet van Orlando Schulze onderweg van richting werd veranderd. VC Vlissingen boekte zo de tweede seizoenszege.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement