Droom van Goes spat in Lienden al na zes minuten uiteen

VIDEOLIENDEN – Het seizoen zit erop voor zondag-derdedivisionist Goes. De ploeg slaagde er zaterdag in de nacompetitie voor een plek in de tweede divisie op bezoek bij FC Lienden niet in de opgelopen achterstand uit de eerste duel (3-0) weg te poetsen. In Gelderland werd met 2-1 verloren.

Waar Goes woensdag al na 36 seconden tegen een achterstand aankeek, hielden de Zeeuwen zaterdag langer de nul. Toch had FC Lienden opnieuw al snel een voorsprong te pakken. In de zesde minuut zorgde Guytho Mijland voor de 1-0, waardoor de droom van Goes al zo goed als aan diggelen was. Toen Marlon Versteeg er in de 28ste minuut ook nog 2-0 van maakte, was het tweeluik definitief beslist.

Volledig scherm
Ray Kroon (midden) namens Goes in actie tegen FC Lienden. © BSR Agency

Toch had Goes tussen die twee treffers door zelf ook kansen. Zo ging een inzet van Mart de Kroo naast en werd een schot van Erwin Franse geblokt. Middenvelder Tim de Winter dacht dat daar een hand bij kwam kijken, maar werd teleurgesteld door de scheidsrechter. ,,Hij komt op zijn rug, joh’’, reageerde de leidsman. Ook Ray Kroon werd daarna nog gevaarlijk, maar slaagde er niet in te scoren.

Tien minuten voor rust was het toch raak voor de ploeg van trainer Rogier Veenstra. Daar moest een strafschop voor aan te pas komen. Franse werd licht aangetikt door een verdediger van FC Lienden, maar de scheidsrechter vond het voldoende om de bal op de stip te leggen. De Kroo nam plaats achter de bal en faalde niet: 2-1, maar nog steeds 5-1 over twee wedstrijden. Goes leek bij rust dus kansloos voor een stunt.

Van opgeven wilden de Zeeuwen echter niet weten, want meteen na de pauze was Goes drie keer gevaarlijk. Binnen de minuut waagde zowel De Kroo als Klaas van Hecke een poging, maar zonder resultaat. Niet veel later zorgde De Winter twee keer voor gevaar. De middenvelder dook eerst op bij de eerste paal, werd ook gevonden, maar zijn inzet ging naast. In de vijftigste minuut leverde een kopbal, op aangeven van Kroon, ook geen goal op.

In het restant van de tweede helft kregen beide ploegen kansen, maar gescoord werd er niet meer. Daardoor betekende de return tegen FC Lienden meteen het slot van het seizoen voor Goes. De ploeg van Veenstra verloor over twee wedstrijden met 5-1 van de formatie uit Gelderland en werd zo hard uit de nacompetitie om een plek in de tweede divisie geknikkerd. Toch kan de ploeg terugkijken op een goed seizoen. Als promovendus eindigde Goes als vierde in de derde divisie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement