Volledig scherm
Domburg (blauw-wit, hier op archiefbeeld) was zaterdag met 3-6 te sterk voor Spui. © Oreel Ruben

Domburg repareert achterstand en wint doelpuntenfestijn in Spui

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - Een doelpuntrijk inhaalduel in de vierde klasse A leverde Domburg zaterdag drie punten op. De ploeg van trainer Tom Koelen was met 3-6 te sterk voor Spui, na een 3-1-achterstand.

Wemeldinge won ook, al was het met het kleinst mogelijke verschil. Tegen Colijnsplaatse Boys werd het 3-2. Patrijzen was met 2-4 te sterk voor Jong Ambon.

Spui-Domburg 3-6: De bezoekers hadden voor de rust meer de bal, maar Spui was uitermate goed in het afronden van de kansen. Sander Stokhof schoot de bal met links in de kruising en Thieu van de Enden mikte vanaf de strafschopstip de 2-0 raak. Ook Domburg kreeg een strafschop en die werd benut door Martijn Minderhoud. Na een vlotte counter maakte Remco Hamelink er nog 3-1 van. Na de pauze stond het binnen 18 minuten 3-5. Chiel Maranus gaf de aanzet tot de comeback en Martijn Minderhoud schoot een vrije trap van 35 meter raak. Jerom de Visser bracht Domburg voor het eerst op voorsprong en Hugo Brand stelde de zege veilig. In een verder sportieve wedstrijd kreeg Michiel Provoost van de bezoekers direct rood. Minderhoud prikte nog zijn derde van de middag raak en niet veel later kreeg hij tweede gele kaarten. De net gewisselde Maranus ontving ook nog eens directe rode kaart voor commentaar op de leiding.

Wemeldinge-Colijnsplaatse Boys 3-2: Het eerste bedrijf was voor ‘Colijn’ en in het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid. Raymond Rovers opende de score en door een doelpunt van de 16-jarige Bjorn Maat werd het 1-1. Na de thee zorgde Maurick Steenhard voor de 2-1, maar een minuut later kopte Koen van Os raak uit een corner. Waar een gelijkspel terecht was, bleven de drie punten toch in Wemeldinge. Kevin Delgado Alves mikte een vrije trap onder de muur door en zo werd het nog 3-2.

Jong Ambon-Patrijzen 2-4: In een leuke wedstrijd bood de thuisploeg goed tegenpartij. De vaardige spelers maakten het Patrijzen aardig lastig. In de eerste helft werd het 0-1 door een treffer van Angelo Janse. Jong Ambon kwam direct na rust op 1-1 via Joseph Ibeazor en de 2-1 van Ibeazor liet niet lang op zich wachten. Hierna voetbalden de bezoekers lang tegen een muur. Patrijzen kwam er lange tijd niet doorheen tot dat tien minuten voor tijd Janse de gelijkmaker produceerde. Mike van Craenenbroeck schoot vervolgens een vrije trap prachtig van 35 meter in de kruising en Janse maakte ook nog zijn derde van de middag.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
  PREMIUM

  PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

  EINDHOVEN - Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’
 2. Lelijke overwinning smaakt verschrikkelijk zoet voor Bakx en Bliek
  PREMIUM

  Lelijke overwin­ning smaakt verschrik­ke­lijk zoet voor Bakx en Bliek

  DEN BOSCH - Zijn warming-up is al veertig minuten aan de gang en hij huppelt steeds van zijn linker- naar zijn rechterbeen. Ondertussen gaat zijn blik geregeld richting zijn trainer. ,,Ik zat echt te zenuwlijen’’, zegt Julius Bliek later. ,,Wanneer gaan we voor plan B, wanneer kom ik er in?’’ Het duel tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles is 89 minuten oud als hij er eindelijk in mag. Nog geen minuut later ziet hij hoe Jeroen Veldmate vlak voor zijn neus de bevrijdende 0-1 binnenkopt, recht voor het uitvak, dat ontploft.