Doemscenario Vlissingen wordt werkelijkheid

VideoNUENEN - Als veilige nummer twaalf trad VC Vlissingen zondag aan tegen Nuenen. Maar door een nipte nederlaag (2-1) en ongunstige resultaten op de andere velden, zakten de Walchenaren twee plekken op de ranglijst en moeten zij zich alsnog opmaken voor nacompetitievoetbal. Missie-handhaving duurt voort.

Halverwege was er nog weinig aan de hand. Vlissingen en Nuenen hielden elkaar in evenwicht (1-1), terwijl IFC 2-0 achter stond en Leonidas nog niet gescoord had tegen Halsteren (0-0). Een kat in het nauw maakt echter rare sprongen. Onder meer door twee benutte strafschoppen won IFC in blessuretijd met 3-4. Leonidas sloeg eveneens toe in de slotfase en stuurde het Halsteren van de Vlissingse coach Ruud Pennings puntloos naar huis: 1-0.

,,Dit hoort ook bij de voetballerij, hè'', reageerde Vlissingen-spits Josimar Pattinama nuchter. ,,We streden met drie ploegen voor één plek. Als je zelf niet wint, weet je dat je nacompetitie moet gaan spelen. Dat is wel zonde.'' Toch kwamen de overwinningen van Leonidas en IFC een beetje uit de lucht vallen. ,,Ik zie die ploegen niet gauw winnen'', had aanvaller Abdoe Abdenbi vrijdag nog gezegd. Geen gekke woorden, maar helaas voor Vlissingen werd het doemscenario werkelijkheid.

Na de snelle 1-0 van Sam Strijbosch, die een vrije trap raak schoot, bracht Abdenbi zijn ploeg langszij: 1-1. ,,Dat was het moment dat we er overheen konden klappen'', analyseerde Pattinama. ,,We kregen een aantal kansen, maar die gingen er niet in.'' Derhalve was de ruststand 1-1. Pattinama wist toen al dat Vlissingen het niet meer van zijn aanvoerder moest hebben.

Volledig scherm
Abdoe Abdenbi scoorde wederom voor Vlissingen, maar kon een nederlaag niet voorkomen. © Paul ten Hacken

,,Mijn middenvoetsbeentje is gekneusd'', zei hij na afloop. ,,Ik heb een hele week expres niet getraind. Als voetballer wil je altijd spelen, maar na 45 minuten kon ik niet meer aanzetten. Het laatste kwartier kon ik alleen nog maar huppelen.'' Vlissingen jaagde in de slotfase op twee goals, omdat ook een gelijkspel nacompetitie zou betekenen. ,,Daardoor was het achterin een gatenkaas'', aldus Pattinama. ,,We hebben alles geprobeerd om een positief resultaat eruit te halen, maar helaas.''

Na de wedstrijd was er (lichte) teleurstelling, maar de knop moet om. Zondag speelt Vlissingen in de tweede ronde van de nacompetitie tegen doelpuntenmachine SC Bemmel uit Ressen. ,,We kunnen niet te lang treuren'', besloot Pattinama.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jumbo-Visma Academy krijgt wildcard voor Wim Hendriks Trofee

    Jum­bo-Vis­ma Academy krijgt wildcard voor Wim Hendriks Trofee

    KOEWACHT – Nadat onlangs al bekend werd dat de wedstrijd in 2020 onderdeel zal zijn van de U23 Road Series, heeft de organisatie van de Wim Hendriks Trofee opnieuw heugelijk nieuws. Jumbo-Visma Academy, de opleidingsploeg van de gelijknamige Nederlandse WorldTour-ploeg, zal volgend jaar op 12 april de gloednieuwe wedstrijd van de U23 Road Series betwisten. ,,Een mooie toevoeging op ons deelnemersveld”, meent wedstrijdsecretaris Ludwig Kouijzer.