Volledig scherm
Miroslav Peric (in het zwart) maakte drie goals namens Terneuzense Boys tegen Oranje Wit. © Harry Brouns

Doelpunten Terneuzense Boys komen te laat in spectaculaire degradatiekraker

EERSTE KLASSE CDORDRECHT – Promovendus Terneuzense Boys sluit het jaar af als eenzame hekkensluiter in de eerste klasse C. De ploeg verloor het belangrijke en spectaculaire degradatieduel met concurrent Oranje Wit met 5-4.

Al na vijf minuten ging het mis voor Terneuzense Boys. Keeper Sander Pijpelink, die de geblesseerde Antonie Notte verving onder de lat, kon de eerste inzet van Oranje Wit nog keren. Jimmy Pieper kreeg vervolgens de bal voor zijn voeten en hij schoot binnen. Een vroege achterstand voor de Zeeuwen, die in de problemen verkeren in de eerste klasse C.

Na een halfuur zag het er nog somberder uit voor de promovendus uit Terneuzen. Ook Jeremy de Leijster schoot een rebound binnen namens Oranje Wit: 2-0. En toen Pieper er drie minuten na die treffer er ook nog 3-0 van maakte, met zijn tweede doelpunt van de middag, leek het al over en uit voor het Terneuzense Boys van trainer Hubert van den Hemel.

Maar in de tweede helft kende de ploeg een opleving. Miroslav Peric maakte er binnen de minuut 3-1 van, waardoor Terneuzense Boys weer wat hoop kreeg. Niet veel later kwam de marge echter alweer op drie. Mike Langerak maakte er 4-1 van, waardoor de snelle goal van Peric vrijwel al zijn waarde alweer had verloren en de Zeeuwen écht verslagen leken.

Eindsprint

Toen Ronald Plaisier er een kwartier voor tijd ook nog 5-1 van maakte, leek het helemaal voorbij. Maar Terneuzense Boys zette een knappe eindsprint in. Peric completeerde zijn hattrick. Hij maakte er 5-2 van en zorgde uit een strafschop voor de 5-3. Rick Gort zorgde in blessuretijd ook nog voor de 5-4, maar een punt zat er daarna niet meer in voor de bezoekers.

Door de doelpuntrijke nederlaag in Dordrecht sluit Terneuzense Boys het kalenderjaar af als hekkensluiter in de eerste klasse C. De ploeg heeft zes punten. Tot zaterdag stonden de Zeeuws-Vlamingen in punten nog gelijk met Oranje Wit. Die ploeg heeft door de wedstrijd van zaterdagmiddag een voorsprong van drie punten op Terneuzense Boys.