Volledig scherm
Zeelandia Middelburg-speler Joost de Kubber scoorde zaterdag. © Paul ten Hacken

Dion de Jonge (SKNWK) bezorgt FC de Westhoek eerste nederlaag

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - In de vierde klasse A had FC de Westhoek nog niet verloren, maar SKNWK was in de derby met 0-1 te sterk. Vlissingen versloeg Jong Ambon met 3-0 en blijft bovenaan staan.

Zeelandia Middelburg was met 7-0 te sterk voor Cadzand en MZVC boekte een 0-5-overwinning bij Spui. Nieuwland pakte drie punten door met 1-3 van WIK'57 te winnen en Brouwershaven won met 0-4 bij Schoondijke.

Zeelandia Middelburg-Cadzand 7-0: De Zeeuws-Vlaamse bezoekers kwamen om te voetballen naar de hoofdstad en deden het vooral voor de pauze niet slecht. Met de ruimtes die Cadzand achter liet wist Zeelandia Middelburg wel raad en Joost de Kubber zorgde voor de 1-0 en niet veel later verdubbelde een andere Joost, Joost Meijer de tussenstand naar 2-0. Milan Jansen van Galen gooide vlak voor het half uur de wedstrijd definitief op slot. In de tweede helft was het kwaliteitsverschil te groot en de 4-0 werd gemaakt door De Kubber. Jerfy Booy schoot de 5-0 in het doel en na een snelle aanval zorgde Booy ook voor 6-0. Samet Dogan zette in de laatste minuut nog de 7-0 op het scorebord.

FC de Westhoek-SKNWK 0-1: Het eerste kwartier voetbalde SKNWK goed en kreeg het een klein kansje. FC de Westhoek nam het gedurende de eerste helft over en kreeg een strafschop. Lennart Padmos ging achter de bal staan, maar doelman Daan van de Cingel stopte zijn inzet. Na de thee verdiende de ploeg van Steven Seedo het om een doelpunt te maken. FC de Westhoek was beter, maar de bal wilde er niet in. Tien minuten voor affluiten schoot Dion de Jonge de bal keihard via de onderkant van de lat en de paal in het doel. Zo werd het 0-1 en dit betekende ook de eerste competitienederlaag van FC de Westhoek.

Schoondijke-Brouwershaven 0-4: Het was geen goede wedstrijd en Brouwershaven was de betere ploeg. De formatie van Danny Sandhövel scoorde op de juiste momenten. Zo opende Toby de Bruine de score en maakte Mitchel Danker er 0-2 van. Daarna volgde een minder moment van Danker, want hij kreeg de rode kaart voor natrappen. Ook met een man minder kwam Brouwershaven niet in gevaar. Schoondijke kon niet echt gevaarlijk worden en De Bruine zorgde ook voor de 0-3. Na de pauze mikte Max Jonker nog de 0-4 in het doel van de Zeeuws-Vlamingen.

Spui-MZVC 0-5: In de eerste helft speelde MZVC slap en was het zwak in de duels. Toch werd het 0-1 door een treffer van Matthijs de Regt. Lars Huisson maakte er 0-2 en ook Spui kreeg kansen om te scoren. In de tweede helft speelden de Middelburgers beter. De aansluitingstreffer van Dimitri van de Lavoir werd afgekeurd, een speler van Spui kreeg rood en aan de andere kant zorgde Marnix de Pagter voor 0-3. MZVC kwam niet meer in gevaar en Bas Adriaanse prikte ook nog de 0-4 in het doel van Spui. Het laatste wapenfeit van de equipe van Stéphane Cépèro betekende ook nog 0-5 doordat De Pagter zijn tweede van de middag maakte.

WIK'57-Nieuwland 1-3: Het was niet de beste wedstrijd om te zien en bij de thuisploeg zat het er al helemaal niet in. Ondanks dat WIK'57 een collectieve offday had kwam het wel op voorsprong. Nick den Boer schoot een vrije trap raak. Nieuwland werkte net iets harder en op het moment dat WIK'57 iets beter in het spel kwam ging het helemaal fout. In een korte periode was het Wesley Heeren de gelijkmaker binnen schoot, voor 1-2 zorgde en ook nog bijna 1-3 maakte. Die kwam er nog wel, want Jenz de Meij mikte in de laatste minuut de 1-3 eindstand op het scorebord.

Vlissingen-Jong Ambon 3-0: Beide ploegen maakten er een leuke wedstrijd van. Vlissingen was voetballend wel iets beter, maar Jong Ambon kwam er ook af en toe gevaarlijk uit. Na een half uur opende Orlando Schulze de score voor de koploper van de vierde klasse A. In de tweede helft pikte ook Wilfried Vrede zijn doelpuntje weer mee. Thenselo Uranie gooide de wedstrijd definitief in het slot door voor de 3-0 te zorgen. Vlissingen kreeg nog een strafschop, maar de normaal altijd zo trefzekere doelman Shurmelon Nicolina schoot naast.

  1. Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek
    DERDE DIVISIE | VIDEO

    Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek

    HOEK – Een opnieuw bijzonder zwakke eerste helft leverde Hoek zaterdagmiddag de vijfde nederlaag van het seizoen op. In het duel met koploper Sparta Nijkerk keek de ploeg van Lieven Gevaert na zes minuten al tegen een 0-2-achterstand aan, halverwege stond het 0-3. Een snelle treffer na rust (1-3) pompte weer hoop in de Hoekse harten, Rik Impens zorgde na een uur voor 2-3 maar het laatste woord was voor de lijstaanvoerder: 2-4.