Volledig scherm
Stavenisse (rood-geel) en NSV maakten er een doelpuntenfestijn van. © Johan Van Der Heijden

Dertien doelpunten leveren Stavenisse niet het gewenste resultaat op

VLISSINGEN - Stavenisse en NSV maakten er een doelpuntenfestijn van in hun onderlinge bekerduel. Tijdens de wedstrijd op het eiland Tholen vielen in totaal dertien doelpunten. Stavenisse eindigde echter aan de verkeerde kant van de score.

Poule 2-35. Breskens-Walcheren 0-2: Breskens en Walcheren hielden elkaar lange tijd aardig in evenwicht, maar het waren uiteindelijk de bezoekers die aan het langste eind trokken omdat zij het meest effectief waren. Na een uur spelen opende Gino Zupelli de score, waarna Jordy Fiktorie kort voor tijd de eindstand op 0-2 bepaalde.

Schoondijke-Lewedorpse Boys 0-6: Lewedorpse Boys was een maatje te groot voor het sterk verjongde Schoondijke en won zonder moeite met 0-6. Jasper Verdonk scoorde driemaal en Roy Verhage, Oscar de Kooning en Jarno van Tatenhove waren elk eenmaal trefzeer. Als de bezoekers wat secuurder met hun kansen waren omgesprongen had de uitslag nog hoger kunnen uitvallen.

Poule 2-36.Waarde-Kruiningen 2-7: Waarde kon Kruiningen in de eerste helft nog aardig bijbenen, maar verloor het contact met de tegenstander toen het na de rust van 2-3 ook 2-4 werd. Daarna scoorden de bezoekers (die hun doelpuntenmakers hadden in Roman Dek (2x), Steffan van Houte, Mario Gjoka (2x), Thomas Paauw en Stef Dane) nog drie keer. Voor Waarde troffen Stefan Dijl en Rick Buteijn doel.

Alliance-Wemeldinge 2-1: De wedstrijd kenmerkte zich door veel kansen, maar betrekkelijk weinig doelpunten. ‘5-5 of 6-6 had zeker niet misstaan’, zei Wemeldinge-trainer Kart Vergouwen na afloop. Nadat de rust met 0-0 was ingegaan, scoorde de thuisclub tweemaal op rij. In de 82ste minuut schoot Maurick Steenhard de aansluitingstreffer binnen, maar paal en lat stonden daarna de gelijkmaker in de weg: 2-1.

Poule 2-41. Stavenisse-NSV 5-8: NSV domineerde het duel, maar Stavenisse was uiterst effectief en zette zowat iedere kans in een doelpunt om. Het gevolg: een karrevracht aan treffers en een 5-8-eindstand. Via een eigen doelpunt werd het eerst 0-1, voordat Martijn de Bruijn de stand op 0-2 bracht. Daarna scoorden Arjan de Heer en Lorenzo van Haafte voor Stavenisse. Via Arno van Gastel (2-3) en Jos van der Jacht (strafschop) werd de ruststand op 3-3 bepaald. In de nog doelpuntrijker tweede helft was het scoreverloop als volgt: Rudy Ridderhof 4-3, Wouter van Wezel 4-4, Martin Kuijer 4-5, Arjan de Heer 5-5, Roel van Tichelhoven 5-6, Martin Kuijer 5-7 en Roel van Tichelhoven 5-8.

Poule 2-43. Clinge-Veere 3-0: Clinge legde basis voor de verdiende zege in de eerste helft. Via een eigen doelpunt werd het al snel 1-0, waarna Rick de Block en Mike van Laere de score nog voor rust uitbouwden tot 3-0. De ruime voorsprong verleidde de thuisclub om na de hervatting was gas terug te nemen en een aantal wissels door te voeren. Veere kon de wedstrijd desondanks niet opnieuw tot leven brengen: 3-0.

Poule 2-46. Nieuw Borgvliet-Smerdiek 5-0: In de eerste helft was Smerdiek nog redelijk opgewassen tegen Nieuw Borgvliet, maar na de rust was de thuisclub zoveel beter dat de score vlot opliep van 1-0 naar 5-0. Mick Wilting opende al vroeg de score. Na de rust scoorde hij nog eens, Voor de overige doelpunten zorgden Stefan Schoonen, Rick Adriaanse en Colin Massaard: 5-0.

SPS-FC Bergen 2-0: SPS en FC Bergen gaven elkaar in eerste instantie weinig toe, maar uiteindelijk was het SPS dat de meeste aanspraak op de overwinning mocht maken. De ploeg uit Poortvliet scoorde zowel voor als na de rust en beide keren was het Mark van der Slikke die raak schoot. Zijn tweede treffer was een benutte strafschop.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement