Derby tussen Philippine en HVV'24 zonder doelpunten, geen periode voor Terneuzen

VIDEOVLISSINGEN - De derby in de derde klasse A tussen Philippine en HVV’24 leverde geen doelpunten en dus ook geen winnaar op. Terneuzen kwam op Sportpark De Zoek in Schijf nog wel op voorsprong, maar zag de tegenstander hierna twee keer toeslaan (2-1). Door dit resultaat verzuimde de ploeg van David Destorme niet alleen de tweede plaats over te nemen van SC Gastel, dat met dezelfde cijfers verloor bij DSE, maar ook om de tweede periodetitel binnen te halen. Steen verloor met 4-1 in Hoeven en blijft laatste.

Philippine-HVV’24 0-0: Het eerste kwartier leverde twee goede mogelijkheden op voor de thuisploeg om de score te openen. ,,Als je die verzilvert, dan speel je gelijk een andere wedstrijd’’, zo realiseerde coach Carlo van Grimberghe zich na afloop. Kort hierna was er een prima kans voor de bezoekers, maar ook hier stond het vizier niet op scherp. Pas in de slotminuut was er opnieuw een goede kans voor Philippine, maar Kevin Niele kwam een teenlengte te kort. En zo eindigde de wedstrijd in 0-0, een resultaat waarmee beide ploegen weinig mee opschoten.

Schijf-Terneuzen 2-1: De bezoekers kwamen goed uit de startblokken en na de 0-1 van Marc Verwei waren er mogelijkheden de voorsprong verder uit te bouwen. Het was echter Schijf dat via een klutsbal langszij kwam (1-1), wat op dat moment toch wel een mentale tik was. Gaandeweg herstelde de ploeg zich en na wat omzettingen tijdens de rust was er het idee dat alles nog mogelijk was. Het werd echter al snel 2-1 door Dennis van Nijnatten die een strafschop benutte. De bezoekers wisten deze schade niet meer te herstellen tegen een goed georganiseerd spelende tegenstander.

Hoeven-Steen 4-1: Vooraf was er bij de bezoekers het besef dat er zondag punten gepakt moesten worden. ,,En dan hopen dat MOC zou verliezen. Helaas pakte dit voor ons net andersom uit’’, aldus Marco van Vlierberghe. De eerste mogelijkheid was voor Michael van Mol, maar deze zag zijn inzet naast het doel eindigen. Een minuut later kopte Rick Braspenning aan de andere kant de 1-0 binnen. Hoeven kwam op 2-0 via Jurgen Pertijs vanaf de stip. Na de thee werd het 4-0 via Jim Franssen en Erwin Roks, waarna Michiel Standaert de eer redde namens Steen: 4-1.

David Destorme slaagde er zondagmiddag met Terneuzen niet in om de periode te winnen
Volledig scherm
David Destorme slaagde er zondagmiddag met Terneuzen niet in om de periode te winnen © Camile Schelstraete
  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’