Volledig scherm
Hoek-trainer Jannes Tant © Martin Cloose

Debutant Van Hoorn de held van Hoek in Spijkenisse

SPIJKENISSE – In een boeiend voetbalgevecht heeft Hoek zich geplaatst voor de volgende ronde van de nacompetitie om een ticket voor de derde divisie. Brian van Hoorn, speler van Hoek 2, werd de matchwinner: 2-2.

Met een 1-0-voorsprong uit de eerste wedstrijd op zak probeerde Hoek rustig te beginnen aan het duel in Spijkenisse. Maar de Zuid-Hollanders poetsten de achterstand in de return al snel weg. Na dertien minuten lag de bal erin, Etienne Mariana was de doelpuntenmaker. Zo kon Hoek dus weer helemaal opnieuw beginnen.

Al probeerde iedereen van Hoek de scheidsrechter nog op andere gedachten te brengen. Volgens hen was de treffer namelijk gemaakt in buitenspelpositie. Maar ondanks de hevige protesten van de Zeeuws-Vlamingen keurde de arbitrage de treffer van Spijkenisse goed. Kort daarna kreeg Sidy Ceesay een kans, maar hij miste.

Het eerste halfuur golfde het spel redelijk op en neer, maar daarna werd Spijkenisse steeds gevaarlijker. De Zuid-Hollanders kregen een aantal flinke kansen om Hoek een nieuwe, nog grotere tik uit te delen, maar slaagden daar niet in. Mede door goed keeperswerk van Jordi de Jonghe stond het bij rust nog maar 1-0.

Hoek begon gewijzigd aan de tweede helft. Stef de Backer raakte voor de pauze geblesseerd en bleef in de kleedkamer achter, Thomas van Renterghem keerde juist terug van een blessure en verving hem. Daardoor zakte Reguillo Vandepitte een linie terug, naar de verdediging, zodat de invaller op het middenveld terecht kwam.

Of het aan de wissel lag is de vraag, maar tien minuten na de entree van Van Renterghem lukte het Hoek zich naast Spijkenisse te knokken. Aaron Verwilligen kopte raak uit een voorzet van Fabian Wilson. Hoek tapte vervolgens uit een ander vaatje, met een boeiend voetbalgevecht tot gevolg in Spijkenisse, dat ook gevaarlijk bleef.

Uiteindelijk kwam de thuisploeg ook opnieuw op voorsprong, via Sander Barragan. Maar Hoek had een heel snel antwoord. De ingevallen Brian van Hoorn – normaal gesproken speler van het tweede elftal – maakte vier minuten na de 2-1 alweer gelijk. Daarmee werd de speler van de reserves de held aan de kant van Hoek.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement