Volledig scherm
Nieuwdorp (groen) boekte een belangrijke zege op Yerseke en is nog in leven. © René van der Vliet

De zijden draad van Nieuwdorp weigert te breken

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - Op eigen veld veroverde Terneuzense Boys tegen Krabbendijke de titel in de tweede klasse E. Zelf won de ploeg van trainer Hubert van den Hemel met 4-0 en doordat Bruse Boys niet verder kwam dan een 3-3-gelijkspel bij Serooskerke is het kampioenschap een feit. NSVV deed goede zaken met het oog op het overnemen van de periode van de kampioen en Arnemuiden is met Bruse Boys ook in de race voor een periodetitel.

Onderin wordt het reuze spannend. Hekkensluiter Nieuwdorp (21 punten) weigert te capituleren en won bij Yerseke met 1-3. Tholense Boys (23 punten) speelde met 3-3-gelijk tegen Arnemuiden, FC Axel (24 punten) ging thuis met 0-3-onderuit tegen NSVV. Krabbendijke (26 punten) staat voorlopig op een veilig elfde plek met daarboven nog MZC’11 met 29 punten.

Yerseke-Nieuwdorp 1-3: Een volledig verdiende overwinning voor Nieuwdorp. In de 42ste minuut kreeg Martijn de Goffau een bal in de voeten geschoten van Yerseke-keeper Colin Hout. Vanaf 25 meter schoot De Goffau de bal met een lob over de keeper. Direct na rust kwam Yerseke via Arjen de Koeijer, die vanaf rechts in de korte hoek schoot, op 1-1. Vanaf de aftrap kwam Nieuwdorp, mede door een misser van Jari Christiaanse, via Stefan van der Klooster weer op voorsprong. Yerseke was lief voor de bezoekers, want aan de 1-3 - van wederom Van der Klooster - ging een fout van Mark Goeman aan vooraf. Kort voor tijd kreeg Yerseke-speler Eijs Murre nog een rode kaart na een handsbal waarmee hij de 1-4 voorkwam.

Serooskerke-Bruse Boys 3-3: Bij rust leidde Serooskerke door doelpunten van Tiemen Suijk, die scoorde via een tegenstander, en Beaudoin Haeck nog met 2-0. De tweede helft gaf een ander beeld, want het was Bruse Boys dat domineerde. Door twee treffers van Mats Willemse kwam de ploeg van trainer Marco Groeneveld langszij en Rudo van den Berge bezorgde ‘Bru’ een 2-3-voorsprong. In de 75ste minuut werd Aron Wattel in het strafschopgebied onreglementair gestuit en Alex Jobse schoot vanaf de penaltystip het laatste beetje Bruse hoop op het kampioenschap aan gort.

FC Axel-NSVV 0-3: Voor rust leek er nog niet zoveel aan de hand voor FC Axel. De ploeg was de bovenliggende partij, zonder tot echt grote uitgespeelde kansen te komen. NSVV was via uitvallen gevaarlijk. Direct na de pauze nam de ploeg uit Numansdorp via Peter-Jan Kazander de leiding en toen knakte er wat bij FC Axel. Joran van der Ree scoorde in de 51ste minuut al de 0-2 en via Lorenzo Pengel werd het daarna nog 0-3. Na aanmerkingen op de leiding liep Axel-speler Ibrahim Eryürük in de slotfase nog tegen zijn tweede gele kaart op, zodat de thuisploeg het duel met tien man eindigde.

Oostkapelle-SSV’65 1-2: Het wil maar niet vlotten bij Oostkapelle, dat na een domme rode kaart voor Maarten Hazelaar tegen SSV’65 vanaf de 32ste minuut met tien man speelde. De speler kreeg geel voor een lichte overtreding en wegens commentaar op de leiding direct nog een keer geel. SSV’65 was voor rust iets beter, maar Oostkapelle zocht voorin naar Arjen Pattenier en Wouter Verduijn. Claude de Smit zette SSV’65 na vijftig minuten op 0-1 en in de 74ste minuut tekende Aco Patkovic voor de 0-2. Invaller Jamie Marijs maakte er uit een voorzet van Wouter Verduijn nog wel 1-2 van, maar SSV’65 pakte verdiend de winst.

Tholense Boys-Arnemuiden 3-3: Er gebeurde van alles in Tholen en achteraf baalden beide teams van de uitslag. Ronaldo Meijer scoorde namens Arnemuiden de 0-1, maar Joost Wesdorp zorgde voor de gelijke stand bij rust. In de tweede helft gleed Jannick Schaier een voorzet van Tholen-speler Lennard Marsman in zijn eigen doel en dat betekende de voorsprong voor Tholense Boys. Joey dos Santos trok de stand echter weer gelijk, maar het hard werkende Tholense Boys kwam via Matthijs van Stee wederom op voorsprong. Dos Santos scoorde vervolgens de 3-3 en werd even later na twee keer geel uit het veld gestuurd. Ronaldo Meijer scoorde nog, maar zijn goal werd wegens - al dan niet vermeend - buitenspel afgekeurd.

MZC’11-DBGC 2-0: De ploeg van trainer Edwin Kriens boekte een hele belangrijke zege in het kader van lijfsbehoud, maar de overwinning kwam pas laat tot stand. De eerste helft in Zierikzee leverde geen doelpunten op, maar via Martijn Backx kwam MZC’11 in de tweede helft op voorsprong. Na rust bleef het lang spannend. DBGC-speler Martijn Bakker liep in de 90ste minuut tegen een rode kaart op en twee minuten in blessuretijd maakte Backx met zijn en MZC’s tweede treffer aan alle onzekerheid een eind.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschouwers’
    video

    Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschou­wers’

    VLISSINGEN - In de derde divisie zijn de twee Zeeuwse clubs al een maand onderweg, komend weekend gaan ook de overige voetbalclubs van start in de verschillende competities. Genoeg te bespreken dus in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de PZC Voetbal Vodcast, waarbij presentator Juriën Dam in gesprek gaat met sportverslaggevers Barry van der Hooft en Rudy Boogert.