Joël Dekker scoorde twee keer namens Yerseke tegen De Meeuwen.
Volledig scherm
Joël Dekker scoorde twee keer namens Yerseke tegen De Meeuwen. © Ron Quinten

De punten in de tweede klasse E zijn duur op vreemde bodem

VIDEO | TWEEDE KLASSE EVLISSINGEN - Van de zes duels in de tweede klasse E werden er vijf gewonnen door de thuisspelende ploegen. Alleen FC Axel pakte tegen Hellevoetsluis ‘slechts’ een punt. SSV’65 tegen Oostkapelle/Domburg vond geen doorgang wegens een stroomstoring op een gedeelte van het Goese sportpark. 

Bovenin veranderde er weinig, want de topdrie won. MZC’11 klopte Arnemuiden met 2-1 waardoor de ploeg van trainer Nick Corré verder afzakte richting de gevarenzone, waarin Hellevoetsluis, DBGC, FC Axel en Walcheren zich al maanden bevinden.

Yerseke-De Meeuwen 3-1: 

Het initiatief lag in de openingsfase bij De Meeuwen, maar twee kansen leverden Yerseke een 2-0-voorsprong op. Na twaalf minuten tekende Joël Dekker voor de 1-0 en na 29 minuten kopte diezelfde speler Yerseke naar de 2-0. Tussendoor kreeg De Meeuwen een grote kans op de 1-1. Na de 2-0 raakte Guus de Leeuw de lat en verzuimde Urvin van Hekelen om de 3-0 binnen te schieten. Na de pauze kende arbiter Spaeter een vrije trap toe aan Yerseke, waar heel De Meeuwen aan een vrije trap voor hun ploeg dacht. Uit de toegekende trap maakte Stefan Quinten de 3-0. Meeuwen-speler Menno de Nooijer liep wegens protesteren tegen twee gele kaarten op en kon gaan douchen. Jordan Francke schoot na een misser van Collin Hout nog wel de 3-1 binnen, maar De Meeuwen voelde zich bekocht in Yerseke.

Serooskerke-Walcheren 3-0: ,,Het was moeizaam van twee kanten en niet de 3-0 die je verwachtte’', sprak Serooskerke-leider Ruud Luteijn. Scheidsrechter Jan de Vos kreeg zeker niet het predicaat thuisfluiter want twee keer zag hij geen strafschop in een overtreding op Aron Wattel. Na achttien minuten opende Alex Jobse, na goed werk van Wattel en Dennis Kovacevic, de score. Daarna ging het tempo omlaag bij Seroos waardoor Walcheren meer in het spel kwam. Jordy Suurmond redde een paar keer goed bij uitvallen van Walcheren. De tweede helft verliep slordig. Pas in de 88ste minuut stiftte Kovacevic zijn ploeg naar de 2-0 en in blessuretijd maakte rechtsback Robbie Sturm nog de 3-0.

MZC’11-Arnemuiden 2-1: Jimmy de Nooijer hielp Arnemuiden nog wel aan een 0-1-voorsprong bij rust, maar zelfs in de eerste helft waren de meeste kansen al voor MZC’11. Sander Backx en Rody Vermue misten het geluk in de afronding. Na de pauze had MZC’11 de wind in de rug en Dylan Oosterboer schoot van 25 á 30 meter afstand de 1-1 binnen. Invaller Jesper Kriens hielp de Zierikzeese ploeg daarna aan de winnende goal. Een bijzonder moment voor trainer en vader Edwin Kriens: ,,De 2-1 was iets speciaals. Mijn zoon scoorde op de sterfdag van mijn vader de winnende treffer. Dat was wel een emotioneel moment.’' MZC’11 eindigde het duel, na twee keer geel voor Jesse Kalwij, met tien man.

Bruse Boys-’s-Heer Arendskerke 3-0: Een zakelijke overwinning voor de ploeg van trainer René Scholts. Op een zwaar en moeilijk bespeelbaar veld waren de eerste kansen voor Arendskerke, maar was het Bruse Boys dat door een rake kopbal van Levi Lindhout op 1-0 kwam. Met een fraaie schuiver schoot Sander van’t Hof Bru vervolgens naar de 2-0 ruststand. In de tweede helft was het van beide kanten meer rommelig dan mooi. Na een overtreding op Mats Willemse kreeg Bruse Boys een strafschop die door Johan Vroegindeweij in de 69ste minuut feilloos benut werd.

FC Axel-Hellevoetsluis 1-1: Jordi Maas hielp FC Axel al na vier minuten aan de 1-0, maar in de elfde minuut zorgde Brian Poelman al voor de Hellevoetse gelijkmaker. Hellevoetsluis voetbalde wat gemakkelijker en de bezoekers kregen na de gelijkmaker dan ook de betere kansen. FC Axel was in de tweede helft via Urmelon Martis echter nog het dichtst bij de overwinning. De ploeg van Jeroen van de Broeke toonde zich achteraf toch tevreden met een dertiende punt, waardoor de ploeg in punten op gelijke hoogte kwam met DBGC.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’