Een beeld uit het duel tussen Veere (zwart-wit) en RCS.
Volledig scherm
Een beeld uit het duel tussen Veere (zwart-wit) en RCS. © Roy Dassen

De Noormannen klopt GPC en draagt rode lantaarn over aan Veere

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de derde klasse A overhandigde De Noormannen de rode lantaarndrager aan Veere. Zelf won de ploeg van trainer Lennard Kerkhove met 2-1 van GPC Vlissingen, dat het duel na twee rode kaarten met negen man eindigde. Veere verloor thuis nipt met 1-2 van RCS. 

Feest was het in Koudekerke, want door een 3-1-zege op Lewedorpse Boys verzekerde VCK zich van de winst in de tweede periodetitel. Koploper Luctor Heinkenszand klopte Nieuwdorp met 4-2 en behoudt zo drie punten voorsprong op de nummer twee RCS. Zaamslag-Goes werd afgelast.

Kapelle-Bevelanders 1-2: ,,Alles zat tegen vandaag. Dit is gewoon een vervelende nederlaag en komt zeer onverwachts voor ons. Bevelanders speelde heel defensief, maar dat is hun goed recht’', baalde Kapelle-trainer Olaf Filius. Na zeven minuten counterde Bevelanders zichzelf via Sam de Bruine naar een 0-1-voorsprong en dat was ‘spekkie naar het bekkie’ voor de Kamperlandse ploeg. Filius: ,,Wij kregen genoeg kansen, maar hij viel maar niet. Ze hadden ook een goede keeper.’' In de 85ste kwam Kapelle via Reinier Goedemondt dan toch aan de 1-1. Vanaf de aftrap was het echter Jeffrey de Jong die profiteerde van desorganisatie bij Kapelle en Bevelanders aan de zege hielp.

Luctor Heinkenszand-Nieuwdorp 4-2: ,,Hij zat er vroeg in’', sprak Tom Blomaard die namens Luctor Heinkenszand al na twee minuten de 1-0 maakte. Twintig minuten later tilde Martijn Simonse de stand al naar 2-0 en leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor de koploper. ,,Een lange ingooi viel tussen twee man in en toen stond het zomaar 2-1'’, keek Blomaard terug op de 2-1 van Zino van Eijk in de 35ste minuut. Vijf minuten na de thee kopte Teun Rentmeester Nieuwdorp zelfs naar de 2-2. Na wat tactische omzettingen scoorde Simonse in de 66ste minuut de 3-2 en besliste Barry Olierhoek acht minuten later de derby definitief.

De Noormannen-GPC Vlissingen 2-1: De Noormannen kreeg één en GPC acht gele kaarten van scheidsrechter René Hocks. Bij de thuisploeg keepte sinds lange tijd Niels van Alphen weer eens. Dylan Maljers schoot De Noormannen van afstand in de 17e minuut naar de 1-0. Matthieu de Smit kopte GPC na 28 minuten naar de gelijkmaker. Erwin Pouwelse rook nog voor rust aan de 2-1, maar zijn vrije trap belandde op de lat. In de 57ste minuut kreeg Robin de Pagter twee keer geel achter elkaar wegens commentaar op de leiding en kon GPC met tien man verder. In de 78ste minuut kreeg De Noormannen na hands van Odesse Richardson een strafschop waaruit Pouwelse de 2-1 scoorde. In de 88ste minuut liep ook Daniel van’t Westeinde (GPC) nog tegen zijn tweede gele kaart op.

VCK-Lewedorpse Boys 3-1: De eerste helft leverde VCK wel een veldoverwicht op, maar nog geen doelpunten. In de 51ste minuut was het zelfs Lewedorpse Boys dat door een treffer van Dylan van Hove brutaal de leiding nam. Het antwoord van VCK liet niet lang op zich wachten want twee minuten na de 0-1 scoorde Robin van Eenennaam al de 1-1. Uit een verre voorzet van Victor van Heulen scoorde Van Eenennaam daarna ook de 2-1. Na de 3-1 van Jesper Harinck in de 72ste minuut barste het feest in Koudekerke helemaal los.

Lees verder onder de tweet.

Veere-RCS 1-2: Veere had volgens insiders meer verdiend. De thuisploeg kreeg via Robin de Rijke in de eerste drie minuten van het duel al twee honderd procent kansen. De derde kans voor De Rijke leverde met een boog over de keeper wel de 1-0 op voor de thuisploeg. RCS stelde nog voor rust orde op zaken. Twee keer was het Morad Bobouh, waarvan de laatste uit een vrije trap die er zomaar ‘inzeilde’ en waarbij Veere verdedigend niet goed oplette, die scoorde. De tweede helft leverde geen treffers op, al was Veere in de laatste seconden na een scrimmage voor de goal met een bal op de paal nog erg dichtbij de 2-2.

FC Dauwendaele-Patrijzen 2-2: De eerste helft was Dauwendaele niet bij de les. Patrijzen kwam via topscorer Can Özgan op voorsprong en Mike van Craenenbroek verdubbelde daarna de stand naar 0-2. Op een tactisch sterk moment, vlak voor de pauze, hielp Okan Baskos FC Dauwendaele aan de belangrijke aansluitingstreffer. De tweede helft ging op en neer en beide ploegen kregen wat kansen. Een rechtstreekse vrije trap van Maarten van Vooren leverde Dauwendaele een kwartier voor tijd de gelijkmaker op. Daarna was de thuisploeg nog het dichtst bij een winnende treffer.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’