Volledig scherm
Philippine (rood-groen) won met 5-2 van Cadzand. © Camile Schelstraete

De Noormannen is op schot, spektakel in Philippine

DISTRICTSBEKERVLISSINGEN - In de eerste groepswedstrijden van de districtsbeker vielen de doelpunten weer als rijpe appelen van de boom. Zo won De Noormannen met 8-0 van Hansweertse Boys en versloeg RCS Biervliet met 0-6. Goes boekte een 1-6-overwinning bij Meto en met diezelfde cijfers won Dauwendaele van Hoedekenskerke/Kwadendamme. De Zeeuws-Vlaamse derby tussen Philippine en Cadzand leverde spektakel op: 5-2.

Groep 2-47. Kruiningen-SKNWK 3-3: Op sportpark de Kruse Mat schoot de thuisploeg rap uit de startblokken, want al na een halve minuut opende Bryan Leendertse de score. Na twintig minuten spelen stond Kruiningen op een comfortabele 3-0 voorsprong. Steffan van Houte maakte de 2-0 en Lars Steendijk zette de 3-0 op het scorebord. SKNWK was wakker en Jarno van Nieuwenhuize verkleinde de achterstand voor de bezoekers uit Nieuwerkerk. Nog voor de pauze bracht Dion de Jonge de spanning helemaal terug. In het tweede bedrijf mikte Dominique Prins de 3-3 in het doel en daar bleef het bij.

Meto-Goes 1-6: De kersverse derdeklasser Goes had negentig minuten lang de controle en was duidelijk de bovenliggende partij in Hoogerheide. De bezoekers kregen de nodige kansen en Atilla Cavus zorgde voor 0-1. Souliman Abali maakte er 0-2 van en na een hoekschop prikte Marcej Domorat de 0-3 in het vijandelijke doel. Net na de rust kreeg Meto een strafschop en die werd raak geschoten door Marijn van Kalmthout. Goes ging vrolijk verder en Flamur Maloku zorgde voor 1-4 en ook Kadar Abdullah schoot nog twee keer raak. De laatste 30 minuten van de wedstrijd waren een rondo waarbij alleen Goes de bal had.

Groep 2-52. Dauwendaele-Hoedekenskerke/Kwadendamme 6-1: Van beide kanten was het begin stroef en de thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong door een treffer van Quinten Lourens. Aan de andere kant zorgde Jesse Kaptein uit één van de weinige kansen voor de gelijkmaker. Bij Dauwendaele werd wat gewisseld en vooral invaller Mahboeb Rahimi had er zin in. Hij zette zijn ploeg op 2-1 en Okan Baskos maakte de 3-1. Hierna ging het hard en Maarten van Vooren prikte de vierde treffer in het doel. Rahimi schoot nog een keer raak en de eindstand werd op 6-1 bepaald door Levi van den Boomgaard.

Groede-MZVC 4-3: In een vermakelijke wedstrijd liet de thuisploeg veel strijd zijn. Voor de thee probeerden de bezoekers te voetballen en was het ietsje beter. Toch kwam Groede op 1-0 dankzij Bart van den Hemel. Patrick Joossens zorgde voor de gelijkmaker en Marnix de Pagter zette MZVC op voorsprong. Wesley Steijaert trok de stand weer in evenwicht, maar De Pagter bepaalde de ruststand op 2-3. In het tweede bedrijf kreeg Groede iets meer kansen en scoorde het nog twee keer. Rick Maenhout maakte de 3-3 en Van den Hemel de 4-3.

Groep 2-55. Rillandia-Dosko (zaterdag) 4-2: De jonge thuisploeg had wat geluk toen het op voorsprong kwam, want een speler van de bezoekers werkte de bal in zijn eigen doel. Diedrik Noordam verdubbelde de tussenstand nog in de eerste helft naar 2-0. Dosko voerde de druk wat op en toen stond het ineens weer gelijk. Szaby Szakacs zette Rillandia weer op voorsprong en Ali Gunes mikte vanaf de strafschopstip de vierde treffer van de thuisploeg raak. Bij Dosko kregen nog twee spelers de rode kaart.

Groep 2-56. Brouwershaven-DwO’15 1-2: Ondanks dat de bezoekers wel de betere van het spel hadden, kwam het er voor de thee niet echt uit bij DwO’15. Brouwershaven kwam af en toe gevaarlijk uit de hoek en Cas van der Meer opende dan ook de score voor zijn equipe. Uit het niets kwamen de bezoekers weer langszij door een treffer van Joel Danielse. In het tweede bedrijf voetbalde DwO’15 een stuk beter en tien minuten voor tijd viel het bevrijdende winnende doelpunt van Niels van Geystelen.

Biervliet-RCS 0-6: De bezoekers uit Oost-Souburg waren duidelijk de bovenliggende partij. Nadat de zaterdag derdeklasser de muur van Biervliet ontmanteld had ging het snel. Roel Janse opende de score en Yordi Nijland maakte er 0-2 van. Nijland zorgde vlak hierna ook nog voor de 0-3 en de 0-4. De tweede helft was wat gezapiger en RCS voetbalde met gemak de wedstrijd uit. Dylan Davidse zorgde voor 0-5 en Mourad Bobouh maakte het halve dozijn treffers vol.

Groep 2-65. De Noormannen-Hansweertse Boys 8-0: Door de droogte speelde De Noormannen de thuiswedstrijd in Hansweert, maar had geen kind aan de ploeg in opbouw. Rens Janisse zorgde voor de 1-0 en 2-0 en nog voor de pauze had ook Marlo Janisse twee treffers achter zijn naam staan. Hansweertse Boys kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar was niet opgewassen tegen de sterke derdeklasser. Dylan Maljers zette de 5-0 op het scorebord en Marlo Janisse de 6-0. De 7-0 werd gemaakt door Ron de Nooijer en de achtste treffer van De Noormannen betekende het vierde doelpunt van de wedstrijd van Janisse.

IJzendijke-FC de Westhoek 1-3: De thuisploeg was niet helemaal compleet en voetbalde best aardig. FC de Westhoek speelde degelijk en Owen Monster opende de score voor de bezoekers. Gijs van Duijvenbode prikte de 0-2 in het doel. Colin Fenijn bracht de spanning terug in de wedstrijd en kopte niet veel later ook nog tegen de lat. Na de pauze gaf IJzendijke weinig meer weg. Toch hield FC de Westhoek relatief makkelijk stand en bepaalde Swen Monster de eindstand op 1-3.

Groep 2-70. Patrijzen-Vogelwaarde 5-0: Can Özgan liet zich meteen gelden bij zijn nieuwe club. De spits trok afgelopen zomer de deur achter zich dicht bij Kloetinge en speelt nu in zijn woonplaats ’s-Heerenhoek bij Patrijzen en was zaterdag met drie doelpunten belangrijk tijdens het bekerduel met Vogelwaarde. De Zeeuws-Vlamingen kwamen er aan ‘de overkant’ niet aan te pas en gingen met 5-0 onderuit.

Hontenisse-Spui 5-0: Al na negen minuten nam de thuisploeg de leiding, maar daarna duurde het even voordat de tweede treffer op het scorebord kwam. Pas tien minuten na de pauze werd het 2-0. Rob de Pooter omspeelde de keeper van Spui en toen was het een koud kunstje om de bal binnen te werken. Daarmee was het verzet meteen gebroken. Drie minuten na de 2-0 werd het 3-0 en in de slotfase liep Hontenisse uit naar een eenvoudige 5-0-overwinning.

Groep 2-71. MOC’17-Lewedorpse Boys 2-0: Waar Lewedorpse Boys het seizoen vorig jaar nog met een supergevoel afsloot, de ploeg pakte de titel door een doelpunt in de laatste seconden op de slotdag, kwam het in de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen niet tot winst. Zondag-tweedeklasser MOC'17 bleek een klein maatje te groot voor de kersverse zaterdagderdeklasser. Het werd 2-0.

Groep 2-76. Philippine-Cadzand 5-2: Een spectaculair Zeeuws-Vlaams onderonsje. Cadzand kwam twee keer brutaal op voorsprong (0-1 en 1-2) dankzij treffers van Jan-Kees den Hamer. Maar uiteindelijk trok Philippine het duel nog vrij ruim naar zich toe. Bij rust stond het al 3-2, onder meer door twee treffers van Roland van de Wege en die voorsprong werd na de pauze nog verder uitgebouwd. De thuisploeg stapte met een 5-2-overwinning van het veld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement