De Meeuwen hekkensluiter na roodgekleurd duel

EERSTE KLASSE B I videoZOUTELANDE - In de eerste klasse B van het zaterdagvoetbal is De Meeuwen gezakt naar de laatste plaats op de ranglijst. Terwijl concurrent RVVH won, ging de ploeg uit Zoutelande in een enerverend duel voor eigen publiek onderuit tegen Honselersdijk: 2-3.

Al na elf minuten keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Tom van Veen bracht Honselersdijk aan de leiding in Zoutelande. Met de 0-1-stand leken beide ploegen ook de kleedkamers op te gaan zoeken, maar daar dacht Kevin Janse anders over. In de 44ste minuut zorgde hij voor de 1-1-ruststand. 

Acht minuten na de pauze werd de gelijke stand echter alweer doorbroken. De Meeuwen-speler Maas Boogaard veroorzaakte een strafschop en werd daarvoor bestraft met een rode kaart. De thuisploeg moest dus met tien man verder en zag hoe Van Veen vanaf de stip de 1-2 op het scorebord schoot.

Volledig scherm

Maar twintig minuten voor tijd speelde bijna hetzelfde scenario zich af aan de andere kant van het veld. De doelman van Honselersdijk veroorzaakte een penalty en kreeg rood, Robin Dek schoot de 2-2 binnen. Dat lukte hem overigens niet uit de strafschop, die ging nog mis. De rebound was echter wel raak.

Hard schot

Zodoende waren beide ploegen weer volledig in evenwicht. Tien tegen tien op het veld, 2-2 op het scorebord. Tot Joey Valstar toesloeg. Met een hard schot zorgde hij in de 77ste minuut voor de 2-3. Daarmee werd hij meteen de matchwinnaar, want gescoord werd er niet meer.

Dat betekende slecht nieuws voor De Meeuwen. De ploeg van trainer Daan Eikenhout is na de nederlaag tegen Honselersdijk namelijk de nieuwe hekkensluiter. RVVH, tot zaterdag laatste in de eerste klasse B, boekte namelijk een flinke overwinning op Westlandia en ging daardoor over de Zeeuwen heen. Het verschil is één punt, maar RVVH heeft nog een wedstrijd tegoed.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internationals van Guinee los
    PREMIUM

    Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internatio­nals van Guinee los

    HULST - Terwijl het zonnetje het bezoek aan het terras al zeer aangenaam maakt, gaat ook de lach op zijn gezicht nog wat extra schijnen. Plots een appje van Ibrahima Traoré. Traoré, aanvoerder van Guinee en aanvaller bij het Duitse Borussia Mönchengladbach. ,,Kijk, ook dit dan weer hé. Het hele avontuur; ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven”, zo vat de 25-jarige Sven de Wilde zijn verhaal samen.