Volledig scherm
Menno de Nooijer (links) kon zijn ploeg niet behoeden voor een nederlaag. © Lex De Meester

De Meeuwen blijft na bezoek aan Brielle hekkensluiter

EERSTE KLASSE BBRIELLE - Het is De Meeuwen zaterdag niet gelukt voor het eerst dit seizoen een uitoverwinning te boeken. De eersteklasser uit Zoutelande verloor met 2-0 bij Brielle en eindigde het duel met tien man.

Hoewel de thuisploeg in de zesde minuut al voor het eerst gevaarlijk werd, kwam de wedstrijd wat lastig op gang. Na meer dan een kwartier spelen kwam De Meeuwen pas een beetje in de wedstrijd en dat resulteerde in de eerste Zeeuwse doelpoging. Het schot van Yannick van de Woestijne trof echter geen doel. Een poging van Menno de Nooijer werd even later bovendien vlak voor de doellijn weggehaald.

Na de inzet van De Nooijer was het vooral Brielle dat voor de pauze gevaarlijk werd. Tot ver in de eerste helft hield De Meeuwen het doel schoon, maar het kon niet voorkomen dat de thuisploeg met een voorsprong de kleedkamer in ging. In korte tijd liep Brielle uit naar 2-0. De eerste treffer (van Marvin Godschalk) viel uit een afgeslagen corner, de tweede goal kwam tot stand uit een voorzet. De bal bleef hangen en Claudio Santos Silva sloeg toe.  

Directe rode kaart

Drie minuten na de pauze kreeg De Meeuwen een nieuwe tegenvaller te verwerken. Robin Dek kreeg een directe rode kaart - volgens de scheidsrechter wegens praten - en de bezoekers moesten dus met tien man verder. Daarna gebeurde er weinig meer in Brielle. Beide ploegen kregen nog kansen, maar kwamen niet meer tot scoren. Daardoor blijft De Meeuwen hekkensluiter in de eerste klasse B.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement