FC De Westhoek (blauwe shirts) verloor met 2-0 bij Vlissingen.
Volledig scherm
FC De Westhoek (blauwe shirts) verloor met 2-0 bij Vlissingen. © Dirk Jan Gjeltema

De bovenste drie raken uit zicht voor FC De Westhoek

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A boekte Zeelandia Middelburg een makkelijke 5-0-overwinning op Nieuwland. Vlissingen was met 2-0 te sterk voor nummer vier FC De Westhoek en SKNWK versloeg nipt Cadzand met 0-1. 

Spui pakte de drie punten door met 4-0 van Brouwershaven te winnen. Jong Ambon-MZVC werd afgelast en de wedstrijd tussen Colijnsplaatse Boys en Schoondijke werd uitgesteld, omdat de bezoekers niet genoeg spelers tot hun beschikking hadden.

Zeelandia Middelburg-Nieuwland 5-0: De wedstrijd was nog maar net begonnen en de koploper stond al voor. Een afgeslagen schot kwam bij Jerfy Booy en hij opende de score voor de thuisploeg. Zeelandia Middelburg was de betere ploeg, maar pas in de tweede helft werd het verschil gemaakt dor de equipe van Salim Ben Sellam. Niels Luteijn liep de 2-0 in het doel en Casper de Cock maakte er 3-0 van. Tegen het einde van de wedstrijd aan produceerde De Cock zijn tweede treffer van de middag. Ruben van Winkelhof beloonde zijn rentree na langdurig blessureleed met een doelpunt en hij bepaalde de eindstand op 5-0.

Vlissingen-FC De Westhoek 2-0: De wedstrijd kende twee gezichten. In het eerste bedrijf had FC De Westhoek de boventoon. De Schouwse formatie was sterker en kreeg ook voldoende kansen. Gescoord werd er echter niet door de bezoekers. Vlissingen herpakte zich in de tweede helft en was toen de bovenliggende partij. De ploeg van Thomas Ragut kreeg ook kansen en Vlissingen slaagde er wel in om een doelpunt te maken. Wilfred Vrede opende de score en Thenselo Uranie schoot van afstand de 2-0 op het scorebord. Volgende week staat de topper tegen Zeelandia Middelburg op het programma.

Cadzand-SKNWK 0-1: Op een heel matig veld hadden beide ploegen moeite om een goede pot voetbal op de mat te leggen. SKNWK was wel de betere ploeg, maar Cadzand weerde zich kranig. De bezoekers kregen ook de betere kansen maar de laatste bal was telkens niet goed. De wedstrijd leek op 0-0 uit te draaien totdat er vlak voor tijd toch een doelpunt. Een corner van SKNWK werd niet goed verwerkt en de bal kwam bij Mark Bleiji. Hij mikte de bal half hoog in de dak van het doel en bezorgde de formatie van Ralph Zegers zo toch de drie punten.

Spui-Brouwershaven 4-0: De Zeeuws-Vlamingen begonnen goed en kregen een serie aan mogelijkheden om de score te openen. Het bleef bij 0-0 en daarna zakte Spui wat weg. Brouwershaven kreeg nog twee mogelijkheden, maar de rust werd bereikt met een brilstand. Na de pauze vloog de thuisploeg er meteen in en Sander Stokhof opende de score. Spui ging door Kevin Zegers kreeg de bal en rondde beheerst af. Zegers mikte met een hakbal achter het standbeen langs ook de 3-0 op het scorebord. Ook de laatste treffer van Spui kwam van de schoen van Zegers en door zijn derde van de middag werd het 4-0.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’