Volledig scherm
Hoek (zwart-geel) verloor zaterdag bij VVSB. © Kees Kuijt/Orange Pictures

Dankzij verschrikkelijke eerste helft staat Hoek met lege handen

DERDE DIVISIENOORDWIJKERHOUT – Bij een overwinning op VVSB zou Hoek zaterdagavond gedeeld koploper zijn geworden in de derde divisie. De ploeg van trainer Lieven Gevaert liet zich voor rust echter van het kastje naar de muur spelen en slikte, net als tegen Ter Leede, binnen een half uur drie treffers (3-0). De comeback na rust was sterk, na drie wissels halverwege, maar leverde niet meer op dan twee treffers van invaller Robin Nelis: 3-2.

En dus stond Hoek weer met lege handen na een duel met VVSB, waar dat eind mei en begin juni in de nacompetitie om promotie naar de tweede divisie ook het geval was. Toen slikte Hoek in beide duels veel te makkelijk goals, zaterdagavond gebeurde dat in Noordwijkerhout opnieuw. De manier waarop de ploeg zich voor rust liet slachten, was bijzonder triest. Het hele team liet in verdedigend opzicht enorme steken vallen, die genadeloos werden afgestraft.

Na drie minuten had de razensnelle Lulinho Martins aan de linkerkant van Hoek alle ruimte. Hij schoot vanuit een lastige Hoek raak (1-0) en was vier minuten later weer succesvol. Felitciano Zschusschen kon alleen voor Jordi de Jonghe opduiken, de doelman bracht redding, maar Martins was er als de kippen bij om de 2-0 uit de draai binnen te schieten. Zschusschen, ex-international van Curaçao en vorig seizoen nog speler van IJsselmeervogels, schoot daarna de 3-0 binnen. Hoek stelde er weinig tegenover, maar had voor rust wel moeten scoren.

Erwin Franse ging er op snelheid vandoor, legde de bal terug op Rik Impens, maar zijn schot ging naast. Tijdens de rust bleven Jonathan Constansia, Kim van den Bergh en Steven Smulder achter in de kleedkamer. Sven Mbikulu, Roycel James en Robin Nelis kwamen in de ploeg en Gevaert liet zijn ploeg vanaf dat moment – net als VVSB – in een 3-5-2 spelen. Hoek greep de tegenstander bij de strot, kreeg via Impens meteen grote kans maar moest tot de 63ste minuut op een doelpunt wachten.

Nelis schoot raak op aangeven van Franse en maakte vijf minuten later knap de 3-2, deze keer na een steekpass van Impens. Hoek geloofde weer in een goede resultaat, drong stevig aan, maar kreeg de bal niet voor een derde keer langs de sterke doelman Ruben Valk. De ploeg slikte daardoor de tweede nederlaag van het seizoen, draait nog steeds bovenin mee, maar heeft nu zes verliespunten meer dan de nog foutloze koploper Sparta Nijkerk. Die ploeg was zaterdagmiddag met 1-0 te sterk voor titelfavoriet DVS’33.

VVSB-Hoek 3-2 (3-0). 3. Lulinho Martins 1-0, 7. Lulinho Martins 2-0, 26. Felitciano Zschusschen 3-0, 63. Robin Nelis 3-1, 68. Robin Nelis 3-2. Scheidsrechter: T.R. Winkel (Leermens). Gele kaart: Tom Kok, Loyd van der Wilden (beiden VVSB). Aantal toeschouwers: 300.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Peter Verhoeve, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen, Jelmer Vijlbrief; Ties Evers, Glenn van Geldorp (83. Tom Kok), Frans van Niel; Felitciano Zschusschen (88. Loyd van der Wilden), Lulinho Martins (78. Yannick Bouw).

Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Alexander Embrechts, Kim van den Bergh (46. Roycel James), Karim Bannani; Steven Smulder (46. Sven Mbikulu), Reguillo Vandepitte, Jonathan Constansia (46. Robin Nelis); Erwin Franse, Rik Impens en Ruben de Jager.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement