Daan Eikenhout sluit goede periode bij Goes met nederlaag af

DERDE DIVISIE/VIDEOGOES – Daan Eikenhout heeft een sterke periode bij derdedivisionist Goes niet op de gewenste wijze afgesloten. De interim-trainer, die wordt opgevolgd door Michel Leonhart, zag zijn ploeg in de laatste wedstrijd onder zijn hoede met 1-2 verliezen van VVSB.

Daan Eikenhout neemt afscheid bij Goes.
Volledig scherm
Daan Eikenhout neemt afscheid bij Goes. © René van der Vliet

Bij Goes stond de van vakantie teruggekeerde Mart de Kroo in de basis. Dat ging niet ten koste van Hiep Nguyen, de De Kroo tijdens zijn afwezigheid verving. Het was Remon de Vlieger die zich moest schikken in een reserverol. Dat gold ook voor Jesse Bank. Niet hij startte het duel met VVSB als de vervanger van de afwezige Sherief Tawfik, maar Ralph de Kok.

De Zeeuwen gingen met een licht gewijzigde ploeg zwak van start tegen de formatie uit Noordwijkerhout. Binnen vijf minuten kwamen de bezoekers drie keer dreigend voor de dag. Daarna bleef VVSB aandringen, met in de dertiende minuut de beloning. Feliciano Zschusschen nam het doel onder vuur, Goes-keeper Brian Meulmeester redde, maar in de rebound bezorgde Zschusschen de bezoekers alsnog een vroege voorsprong in Goes.

Hiep Nguyen (links) scoorde namens Goes tegen VVSB.
Volledig scherm
Hiep Nguyen (links) scoorde namens Goes tegen VVSB. © René van der Vliet

Het was daarna niet lang wachten op de tweede treffer, want in de vijftiende minuut was het alweer raak. Geen snelle gelijkmaker voor Goes, maar de 0-2 voor de ploeg uit Noordwijkerhout. Balverlies van Goes werd keihard afgestraft. Danny Bakker kwam in kansrijke positie, haalde verwoestend uit en verdubbelde de marge. Pas een minuut of zes later kon Goes eindelijk van zich laten horen, maar de inzet van Mart de Kroo kon worden gekeerd door de doelman.

Vervolg

Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft kreeg die mogelijkheid een vervolg. Want na opnieuw een aantal mogelijkheden voor VVSB kwam ook Goes-topscorer Steve Schalkwijk eindelijk in het stuk voor. Eerst stuurde Jelle Klap hem weg, maar de stift van Schalkwijk ging naast. Daarna kreeg hij de bal na een combinatie met Mart de Kroo, maar die laatste stond in buitenspelpositie. Omdat vlak voor rust ook Tim de Winter niet kon scoren, stond het 0-2 bij rust.

Pas na iets meer dan een uur spelen, en ook iets meer kansen voor Goes, kwamen de Zeeuwen terug in de wedstrijd. Hiep Nguyen, die zich tijdens de afwezigheid van Mart de Kroo al liet gelden, zorgde voor de 1-2. Uit het niets, maar Goes was weer in leven. De wedstrijd werd daardoor ook weer een stuk spannender. In de stand kwam echter geen verandering meer. Zo zwaaide interim-trainer Daan Eikenhout na een sterke periode met een nederlaag af bij Goes.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’