Volledig scherm
Lewedorpse Boys (rood shirt) deed zaterdag goede zaken. © Johan Van Der Heijden

Concurrentie moet Lewedorpse Boys laten gaan

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal werd Lewedorpse Boys de winnaar van het weekend. Zelf won het met 6-0 van Cadzand en zag het nummer twee Hoedekenskerke/Kwadendamme met 2-0 onderuit gaan. 

Nummer drie MZVC kwam niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Nieuwland. Goes versloeg Colijnsplaatse Boys met 0-3 en Wolfaartsdijk pakte drie punten tegen Spui: 4-0. Tot slot was Jong Ambon met 0-1 te sterk voor Apollo’69 en eindigde Domburg-Wemeldinge in een 1-1 gelijkspel.

Apollo’69-Jong Ambon 0-1: De bezoekers speelden pas de eerste competitiewedstrijd na de winterstop en kwam in ‘s-Gravenpolder op 0-1 dankzij een treffer van Leroy Telussa. Voor de thee was Jong Ambon de betere ploeg en de rollen waren omgedraaid in het tweede bedrijf. Apollo’69 had meer balbezit, maar dit leverde weinig grote mogelijkheden op. Opsteker voor Jong Ambon was de rentree van aanvoerder Dàzz Hitijahubessy. Hij maakte pas zijn eerste minuten van het seizoen.

Colijnsplaatse Boys-Goes 0-3: De formatie van Huseyin Dogan kende een makkelijk middag, want er was werkelijk geen vuiltje aan de lucht voor Goes. Waar Colijnsplaatse Boys geen enkele kans kreeg, was dat bij Goes wel anders. Zo opende Hans Westerberg de score door de bal van ruim dertig meter in de winkelhaak te schieten. Bajram Bajra kopte Goes naar een veilige 0-2 voorsprong. Na rust had Goes de mogelijkheden om de score groter te maken, maar alleen Atilla Cavus liet het net nog bollen.

Domburg-Wemeldinge 1-1: Het was geen hoogstaande wedstrijd en de 1-1 eindstand was ook meer dan terecht. Wemeldinge was voetballend sterker zonder uitgespeelde kansen te creëren. Het kwam gelukkig op voorsprong, want Martijn Minderhoud werkte de bal met zijn hak achter de jeugdige doelman Pepijn Dominicus. Minderhoud maakte zijn eigen doelpunt weer goed met zijn handelsmerk. Uit een vrije trap zorgde hij voor de gelijkmaker.

MZVC-Nieuwland 0-0: De thuisploeg liet de kans liggen om dichter bij de tweede plaats op de ranglijst te komen. Grootste kans voor rust was voor MZVC, maar de paal werd geraakt. Verder kregen beide ploegen wat kleine kansjes. De wedstrijd leek op 0-0 uit te draaien en dat bleef het ook. Patrick Joossens kreeg nog een grote kopkans, maar zijn inzet werd vakkundig gepareerd door Nieuwland-goalie Ronald Fritz.

Patrijzen-Hoedekenskerke/Kwadendamme 2-0: In een eenzijdige wedstrijd loerde Hoedekenskerke/Kwadendamme op de counter en kreeg niet echt een grote kans. Patrijzen daarentegen wel, maar voor rust werden de kansen nog niet afgemaakt. Invaller Niels van Prooijen was meteen belangrijk bij de 1-0. Zijn voorzet werd door een speler van de bezoekers tot doelpunt gepromoveerd. Van Prooijen had ook een aandeel in de 2-0. Dit keer werd zijn voorzet wel door een teamgenoot afgemaakt. Niels Paardenkooper bepaalde de eindstand op 2-0.

Wolfaartsdijk-Spui 4-0: De equipe van Arjan Sandee was vooraf gewaarschuwd, want de heenwedstrijd werd met 4-3 verloren. Dat gebeurde dit keer niet. Wolfaartsdijk kwam vlotjes op 1-0 door een treffer van Jelmer van der Baan en Diedrik Noordam verdubbelde de stand naar 2-0. Meteen na de pauze kreeg Spui wel een grote kans op 2-1. Die viel niet en Noordam maakte er 3-0 van. De thuisploeg had kansen genoeg om er 4-0 en 5-0 van te maken, maar pas vlak voor het einde zorgde Mitchell Claessens voor de vierde treffer van Wolfaartsdijk.

Lewedorpse Boys-Cadzand 6-0: Na de knappe zege van Cadzand van vorige week hadden de Zeeuws-Vlamingen niets in te brengen tegen koploper Lewedorpse Boys. De nummer één van de vierde klasse A had veel vlot lopende aanvallen en kwam na een afstandsschot van Mathijs van’t Westeinde op voorsprong. Stan de Hond verdubbelde de stand naar 2-0. De thuisploeg kreeg legio kansen en schoot er in het tweede bedrijf nog vier in. Roy Verhage maakte de 3-0 en De Hond zorgde voor 4-0. Vanaf de strafschopstip schoot Jarmo van Tatenhove de 5-0 op het scorebord. Het slotakkoord was voor Wesley Sarijoen, hij bepaalde de eindstand op 6-0.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement