Volledig scherm
Clinge-coach Mario Vermeirssen. © Camile Schelstraete

Clinge verliest voor de vierde keer op rij in eigen huis: 'hebben boost nodig'

DERDE KLASSE AVan de Zeeuwse deelnemers in de derde klasse A kwam zondag alleen Clinge in actie. Ook onder extreme weersomstandigheden slaagde de ploeg er niet in om tegen Steenbergen (1-3) de mindere reeks van de afgelopen weken te doorbreken.

In de eerste helft had Clinge de wind in de rug. Figuurlijk dan, want binnen achttien minuten keek de thuisploeg al tegen een 0-2-achterstand aan via twee treffers van Remco van der Riet. ,,Wij speelden vrij opportunistisch en het spel speelde zich veelal af nét voor het zestienmetergebied van Steenbergen. Die ploeg speelde tactisch slimmer dan wij en kwam er enkele keren gevaarlijk uit. En ja, na die 0-2 wordt zo'n windvoordeel dan een nadeel en kon de doelman van de bezoekers hierdoor veel tijd winnen", aldus Mario Vermeirssen na afloop.

Na de pauze ging de thuisploeg op zoek naar de aansluitingstreffer. ,,Toen hebben we heel goed gevoetbald en hadden we een groot veldoverwicht. Helaas leverde dit geen echt grote kansen op, terwijl aan de andere kant Steenbergen (via Wouter Merkx) de enige kans van de tweede helft wél benutte.‘’ 

Ook na deze 0-3 bleef Clinge erin geloven, maar meer dan de 1-3 van Dion Weemaes met nog een kwartier op de klok leverde dit niet op. En dus bleef de teller ook in de vierde thuiswedstrijd op rij op nul staan, waardoor de Zeeuws-Vlamingen onderin blijven meedraaien. ,,Tijdens de winterstop stonden we nog achtste. Sindsdien is er iets in de ploeg geslopen dat ik niet kan verklaren. We hebben nu even een boost nodig, dan komt het zeker weer op gang", zo keek Mario Vermeirssen positief vooruit richting de nog resterende negen duels.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement