Derek de Booij (midden).
Volledig scherm
Derek de Booij (midden). © Peter Nicolai

Clinge slaat aanval Breskens af

BRESKENS - Breskens is er zondagmiddag niet in geslaagd om Clinge de eerste nederlaag van dit seizoen toe te brengen. De thuisploeg kwam binnen vijf minuten op voorsprong, maar zag de koploper na rust alsnog langszij komen. Door het 1-1 gelijkspel heeft Clinge nog altijd een voorsprong van vier punten op nummer twee Breskens.

Breskens begon dus goed aan de wedstrijd, want na vier minuten spelen zorgde Derek de Booij voor een vroege voorsprong. De bezoekers hadden het daarna lastig, maar Joris Corijn en Tim van Hasselt verzuimden om de koploper op een grotere achterstand te zetten. Vlak voor rust leek Clinge op gelijke hoogte te komen, maar Chris Seghers raakte de paal, net als Corijn aan de andere kant.

Na de rust voerde Clinge de druk steeds verder op, met resultaat. Seghers was ditmaal wel trefzeker en zorgde er met zijn treffer voor dat zijn ploeg ongeslagen blijft. In de slotminuut mocht doelpuntenmaker De Booij nog vroegtijdig gaan douchen, hij ontving een tweede gele kaart.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’