Volledig scherm
Clinge (rode shirts) is nu alleen koploper in de vierde klasse A. © Camile Schelstraete

Clinge hoeft niemand meer naast zich te dulden aan kop

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A gaat Clinge na de vijfde speelronde dankzij een 5-2-overwinning op IJzendijke alleen aan de leiding. Groede, waarmee eerst de koppositie werd gedeeld, verloor op eigen veld met 2-4 van Breskens, dat met negen punten de maximale score uit drie gespeelde duels heeft. RIA W. keek tegen Oostburg na een kwartier tegen een 0-2-achterstand aan, maar won uiteindelijk met 4-3, waardoor de ploeg van David Almekinders voorlopig afhaakt in de titelstrijd. Hulsterloo pakte via een 1-0-overwinning op Koewacht drie belangrijke punten en Biervliet verloor bij Hontenisse met 3-2 door een treffer in de slotminuut.

Groede-Breskens 2-4: ,,Onze tactiek werkte maar één helft”, zo wist André de Nooijer na afloop te vertellen. Zijn door blessures gehandicapte ploeg nam via Bickel Menue de leiding (1-0) en wist dit tot aan de pauze vast te houden. Na de gelijkmaker van Derek de Booij liep Breskens snel verder uit naar 1-4, door treffers van Menno Waebeke, Niels de Booij en Joris Corijn. ,,Die doelpunten vielen te snel achter elkaar. Al met al een verdiende overwinning voor Breskens”, aldus De Nooijer, die zag hoe Sander Termote de eindstand op 2-4 bepaalde.

RIA W.-Oostburg 4-3: De bezoekers leken een makkelijk middagje tegemoet te gaan, nadat Jochem van der Meulen en Mark Basting al snel de 0-2 op het bord hadden gebracht. Na wat omzettingen bij de thuisploeg werd het 1-2 door Samet Musela, waarna Tom de Smet uit een hoekschop de bal tegen de touwen kopte: 2-2. Na een fout achterin bracht Sander de Dobbelaere Oostburg echter opnieuw op voorsprong: 2-3. Kort na rust bracht Tollenay Sahin op fraaie wijze de stand weer in evenwicht (3-3), waarna hij zich kort voor tijd al even fraai tot matchwinnaar liet kronen: 3-4.

Hulsterloo-Koewacht 1-0: In een volgens Stefano de Vos van beide partijen matige wedstrijd was de treffer van Willem Cleys (1-0) na ruim een kwartier een zeldzaam hoogtepunt. ,,Een mooi doelpunt, verder was het vaak wat onbesuisd. Veel spel tussen de twee zestienmetergebieden en weinig kansen.” Omdat de thuisploeg verzuimde verder afstand te nemen, werd het in de slotfase nog billenknijpen toen Koewacht meer kwam opzetten en een aantal hoekschoppen kreeg. Het bleef echter bij 1-0, de tweede thuiszege die seizoen voor Hulsterloo.

Clinge-IJzendijke 5-2: Na de 1-0 van Edwin van de Voorde verzuimde Clinge voor rust verder uit te lopen. ,,We zetten IJzendijke constant onder druk, maar lieten na te scoren”, aldus Mario Vermeirssen. In de tweede helft liep zijn ploeg al snel uit naar 4-0 via Thomas Leegwater (2x) en Chris Seghers, waarna Caz Cornelis wat terugdeed: 4-1. ,,Het eerste tegendoelpunt dit seizoen en voordat we die teleurstelling te boven waren, lag nummer twee er ook al in.” Op deze treffer van Teun van de Sande (4-2), volgde een slotakkoord van Thomas Leegwater: 5-2.

Hontenisse-Biervliet 3-2: Een in de beginfase sterkere thuisploeg opende via Kris van Meel de score, maar nog voor rust bracht Maarten Thomaes de bezoekers langszij: 1-1. Na rust waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Raimy van den Abeele bracht Hontenisse opnieuw op voorsprong (2-1), waarna Mark de Feijter tegen scoorde namens een veerkrachtig Biervliet: 2-2. Hontenisse pakte uiteindelijk toch drie punten, dankzij een vrije trap van Niek Maerman, die via de onderkant van de lat de lijn passeerde: 3-2.

  1. Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek
    DERDE DIVISIE | VIDEO

    Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek

    HOEK – Een opnieuw bijzonder zwakke eerste helft leverde Hoek zaterdagmiddag de vijfde nederlaag van het seizoen op. In het duel met koploper Sparta Nijkerk keek de ploeg van Lieven Gevaert na zes minuten al tegen een 0-2-achterstand aan, halverwege stond het 0-3. Een snelle treffer na rust (1-3) pompte weer hoop in de Hoekse harten, Rik Impens zorgde na een uur voor 2-3 maar het laatste woord was voor de lijstaanvoerder: 2-4.