Volledig scherm
Groede-keeper Rik Verkruijsse grijpt in bij een aanval van Clinge, waarbij Tim Vermeirssen (midden) te laat komt. © Camile Schelstraete

Clinge degradeert na één jaar naar de vierde klasse

CLINGE - Clinge keert na één seizoen terug in de vierde klasse van het zondagvoetbal. Op eigen veld verloor de derdeklasser zondag na strafschoppen van Groede. De West-Zeeuws-Vlaamse vierdeklasser treft in de tweede ronde om een plaats in de derde klasse Sprundel. Dat duel wordt in Brabant gespeeld.

Clinge en Groede vochten een ware slijtageslag uit. Op de eerste tropische dag van 2019 hielden beide ploegen elkaar gedurende negentig minuten in evenwicht: 1-1. In de verlenging werd niet gescoord. Na veertien strafschoppen viel de beslissing in het voordeel van de vierdeklasser uit.

Clinge en Groede waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd, maar kwamen daarin niet tot scoren. Na de rust drong Clinge sterk aan. Tim Vermeirssen zette de thuisploeg kort na de hervatting op voorsprong: 1-0. Tien minuten later maakte Wesley Steijaert er bij een uitval op aangeven van Bart van den Hemel 1-1 van. Clinge ging daarna op zoek naar een nieuwe treffer en drong Groede ver op eigen helft terug. Clinge kreeg kansen, maar met doelman Ricky Vercruijsse als uitblinker hield Groede op karakter stand. In de verlenging leidde het offensief van Clinge tot acht hoekschoppen. Gescoord werd er echter niet. 

In de serie strafschoppen stopte Vercruijsse de inzet van Mike van Laere en schoot Maykel Mannaert voor Clinge over. Daarmee werd de degradatie een feit.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement