Volledig scherm
Can Kiran stelde Douwe de Kok zondag in staat de score voor Terneuzen te openen in de derby bij Clinge. © Camile Schelstraete

Clinge blijft in de zorgen, HVV'24 houdt kansen in eigen hand

VLISSINGEN - In de derde klasse A van het zondagvoetbal won Terneuzen in Clinge met 1-4. Laatstgenoemde moet nog altijd vol in de beugels om lijfsbehoud zeker te stellen. HVV'24 verloor de topper tegen Roosendaal met 3-1, maar haalt de nacompetitie als het vierde blijft. Philippine legde het in een fantasieopstelling met 3-0 af bij staartploeg MOC'17.

Clinge-Terneuzen 1-4: Een gemakkelijke zege voor Terneuzen, dat na een slordig begin het initiatief nam. Douwe de Kok zette de gasten in de rebound op een schot van Can Kiran op 0-1. Niet veel later brak de snelle Jahrdell Constansia op rechts door: 0-2. In de beginfase van de tweede helft was de bij Clinge ingevallen Sven Dhooghe dicht bij een treffer. Jamie Rademakers gooide de wedstrijd in het slot, toen hij op aangeven van Constansia de 0-3 binnen schoot. Collin van den Hout tekende uit een afgeslagen hoekschop met een schot in de kruising voor 0-4, waarna Thomas Leegwater voor Clinge de eer redde: 1-4.

MOC'17-Philippine 3-0: Met een sterk vertimmerd elftal was Philippine voor de rust de gevaarlijkste ploeg. ,,Het was improviseren aan alle kanten’’, zei John Karelse, die eraan toevoegde dat hij zijn spelers niks kon verwijten. ,,In de eerste helft hebben we het prima gedaan. Er is keihard geknokt en eigenlijk hadden we de wedstrijd in de eerste helft moeten beslissen. We hadden veel diepgang en snelheid voorin, kwamen een paar keer alleen voor de keeper, maar maakten hem niet.‘’ De thuisploeg was veel slagvaardiger. Rickie Wilgers tekende uit een halve kans al vroeg voor 1-0 en verdubbelde kort na de rust de marge: 2-0. Tom Sanen maakte er voor de in de tweede helft beter spelende Brabanders 3-0 van.

Roosendaal-HVV'24 3-1: Als belangrijkste titelkandidaat speelde Roosendaal erg gespannen. HVV'24 speelde vrij onbevangen en hield lang gelijke tred met de thuisploeg. Beide ploegen scoorden in de slotfase van de eerste helft. Gianni Kimvwidi zette HVV'24 op 0-1, maar op slag van rust maakte topscorer Wesley van Zundert van Roosendaal er 1-1 van. Een kwartier na rust kwam Roosendaal op gelukkige wijze, toen een bal (al dan niet over de achterlijn geweest) werd voor gegeven en via het been van Hulstenaar Bram Simpelaar in het doel rolde: 2-1. Toen HVV'24 in de slotfase op zoek ging naar de gelijkmaker en achterin meer ruimte weggaf, leidde dat tot een nieuwe treffer van Wesley van Zundert: 3-1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
  PREMIUM

  PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

  EINDHOVEN - Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’
 2. Lelijke overwinning smaakt verschrikkelijk zoet voor Bakx en Bliek
  PREMIUM

  Lelijke overwin­ning smaakt verschrik­ke­lijk zoet voor Bakx en Bliek

  DEN BOSCH - Zijn warming-up is al veertig minuten aan de gang en hij huppelt steeds van zijn linker- naar zijn rechterbeen. Ondertussen gaat zijn blik geregeld richting zijn trainer. ,,Ik zat echt te zenuwlijen’’, zegt Julius Bliek later. ,,Wanneer gaan we voor plan B, wanneer kom ik er in?’’ Het duel tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles is 89 minuten oud als hij er eindelijk in mag. Nog geen minuut later ziet hij hoe Jeroen Veldmate vlak voor zijn neus de bevrijdende 0-1 binnenkopt, recht voor het uitvak, dat ontploft.